Konya'nın Çumra ilçesinde bulunan Çatalhöyük, 11 ayda 102 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayarak dikkatleri üzerine çekti. Bu antik yerleşim, Neolitik dönemde yaklaşık 8 bin kişinin yaşadığı, dünyada kentleşmenin başladığı önemli merkezlerden biri olarak biliniyor.

TANITIM MERKEZİ YERLİ VE YABANCI İLGİSİ GÖRÜYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl açılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı. Başkan Uğur İbrahim Altay, merkezin açıldığı günden itibaren 102 bin 500 ziyaretçiye ulaştığını duyurdu. Bu rakam, merkezin amacına ulaşarak şehrin tanıtımına önemli katkı sağladığını gösteriyor.

UNESCO DÜNYA MİRASI OLARAK ÖNEMİ

Başkan Altay, Çatalhöyük'ün UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunduğunu hatırlatarak, kentin kapısız evleri, duvar çizimleri, heykelcikler ve tarım kalıntıları ile tarih meraklılarının ilgisini çekmeye devam ettiğini belirtti. Merkezin, bu tarihi alanın tanıtımına büyük katkı sunduğunu vurguladı.

Catalhoyuk

GELECEKTEKİ HEDEFLER

Çatalhöyük’ün daha fazla gündem olmasını sağlamak amacıyla, merkezin her yıl daha fazla ziyaretçi çekeceğine inandığını ifade eden Altay, tarihi ve kültürel değerleri ile Türkiye'nin gözbebeği olan Konya'nın uluslararası düzeyde tanıtılmasının önemini dile getirdi.

Yerel lezzetleriyle Çeşme’yi solladı: Turistler Girit Kabağı Salatası yemeye geliyor Yerel lezzetleriyle Çeşme’yi solladı: Turistler Girit Kabağı Salatası yemeye geliyor

TURİZMDE STRATEJİK ROL OYNAMAK

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, sadece bölgedeki turizmi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda Konya'nın uluslararası turizm haritasındaki yerini güçlendirecek. Bu merkez, tarihi mirasıyla Türkiye'nin turizm potansiyelini daha da artırmayı hedefliyor.

Kaynak: NTV