Konak Belediyesi, Sosyal İklim Derneği ile birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında önemli bir projeye imza atıyor. "Clocalization - İklim Değişikliğine Uyum İçin Yerelleştirme" projesi çerçevesinde düzenlenen çalıştaylar, Konak’ın iklim stratejisinin belirlenmesinde büyük rol oynayacak.
Çalıştayların ilki, özel sektör temsilcilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Konak Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürü Kamuran Bülent Köstem’in açılış konuşmasında, belediye olarak iklim planının sadece teorik değil, aynı zamanda uygulanabilir bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğinin altı çizildi. Köstem, “Toplumun her kesiminin katılımını sağlamak istiyoruz. Bu, sadece belediyenin değil, sivil toplumun ve özel sektörün de derdi” diye konuştu.
ÖZEL SEKTÖR VE SİVİL TOPLUMUN ROLÜ
Sosyal İklim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Tuğrulöz de çalıştayda yaptığı konuşmasında, Konak Belediyesi ile iş birliğine dayalı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Konak’ta daha dirençli bir yaşam için, çeşitli sektörlerin temsilcilerinin görüşlerine ihtiyaç duyuyoruz” dedi. Tuğrulöz, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarının önemine değinerek, herkesin katılımıyla etkili bir iklim uyum planı oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
KAPSAYICI İKLİM PLANI HAZIRLANIYOR
Konak’ta yapılacak iklim değişikliği uyum planı, geniş bir paydaş yelpazesini kapsayacak ve ilçenin sürdürülebilirliği için güçlü bir temel oluşturacak. Katılımcı bir modelle hazırlanacak bu plan, tüm toplum kesimlerinin ihtiyaçlarını ve çözüm önerilerini dikkate alacak şekilde şekillenecek. Bu kapsamda yapılacak olan çalıştaylar, diğer sektör temsilcilerinin katılımı ile sürece devam edecek.