MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF-Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerini ve velilerini zor günler bekliyor. Konak Bilsem olarak bilinen ve her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel sınavla seçilen üstün yetenekli öğrencilerin yer aldığı okul bir sonraki eğitim yılını hangi şartlar altında geçireceği belirsiz. Daha önce okul binasıyla ilgili olarak güçlendirme kararının çıkması ardından da yıkım kararının çıkmasıyla karşı karşıya kalan öğrenci ve veliler başka bir yerde eğitim görecek. 800 öğrencinin 11 derslikli bir okulda eğitim görmesine karar verilmesinin ardından veliler, öğrenciler ve öğretmenler çaresiz bir şekilde çözüm arıyor. “Sadece resim ve müzik öğrencilerimiz için üç dersliğe ihtiyacımız var” diyen Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Aydemir, “800 öğrencinin 11 derslikte ders görme imkanı yok. Biz daha derslik sayımızın yetersiz olduğunu düşünüp ekstra derslik istedik. Biz bu imkanlarımızı artırmak isterken çocuklarımızın 11 derslikte eğitime devam etmesi çok zor” dedi.
“İMKANLARDAN MAHRUM KALACAĞIZ”
Aydemir, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri isteklerinizi karşılayacak bina yok diyor. Başka bir ilçeye gönderebiliriz ancak iki ya da üç vesait olur diyorlar. Bizim sadece Konak’ta yaşayan öğrencimiz yok. Gaziemir’den, Menderes’ten gelen öğrencilerimiz var. Özel yetenekli öğrencilerin desteklenmesi gerekirken biz birçok olanaktan mahrum kalmış bir şekilde eğitime devam etmeye çalışacağız. Şu an yıkım kararı olduğu için her an o binaya gönderilebiliriz. Öğretmenlerimizle birlikte gerekli hazırlıkları istemeyerek de olsa yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.
“AKIBETİMİZ BELLİ DEĞİL”
Yönlendirdikleri okulda tek eğitim gören biz olmayacağız diyen Bilsem Aile Birliği Üyesi Ülkü Şimşek, “35 derslikten 11 dersliğe düşeceğiz. Hangi şartlarda eğitime devam edeceğimizi bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. 2023-2024 eğitim yılının sonunda binasız kalacaklarını ifade eden Şimşek, “Kendi atölyelerimiz, laboratuvarlarımız var ve bunlardan mahrum kalacağız. Üstün başarılar beklenen bir okuluz ancak hiçbir şekilde desteklenmiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlarla görüştük ancak ‘Bizim yapabileceğimiz bir şey yok’ diyorlar. Kaldı ki bizim binamız son derece değerli bir yerde. Buraya daha sonra bina yapıp bize geri vermeyecekler. Madem dayanıksız bir binaydı neden bugüne kadar eğitime devam edildi? Nereye, nasıl sığacağız bilmiyoruz? Biz kendimize ait bina istiyoruz. Bunu belediye yapar ya da Milli Eğitim, bize uygun bir yer olsun yeter” diye konuştu.