ÇEKÜL Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy, yapılan araştırmanın oldukça verimli geçtiğini belirtti. Özsoy, "Önceki arazi çalışmaları sırasında Kayseri'de ağaç fosillerinin varlığı ve çeşitliliğini araştırma kararı almıştık. İstanbul Orman Fakültesi'nden Ağaç Fosili Uzmanı Prof. Dr. Ünal Akkemik, Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy, Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Kültepe Koramaz Derneği Başkanı Halit Erkiletlioğlu, Abdülkadir Dağlı, ben ve Faris Kılıç'tan oluşan ekip, çeşitli lokasyonlarda yüzey çalışması yaptı. Bu çalışmalar sonucunda Kayseri'de fosil varlığına dair önemli bulgular elde ettik ve ağaç fosillerinin çeşitliliğini ortaya koyduk. Kayseri'de kurulması planlanan Paleontoloji ve Doğa Tarihi Müzesi için bu bulgular büyük önem taşıyor" dedi.

Gökyüzünde gizemli bir misafir: İkinci ay gökte o gün belirecek Gökyüzünde gizemli bir misafir: İkinci ay gökte o gün belirecek

İstanbul Orman Fakültesi'nden Ağaç Fosili Uzmanı Prof. Dr. Ünal Akkemik, özellikle Kızılırmak kenarında fosilleşmiş yaprak izlerine rastladıklarını açıkladı. Akkemik, "Araştırmalarımızda fosilleşmiş yaprak izleri bulduk ve bunları ilgili yerlere ilettik. Bu bulguların detaylı incelemesi zaman alacak" diye konuştu. Kayseri'nin tarihi ve medeniyet açısından zengin bir şehir olduğunu belirten Akkemik, "Kayseri, Anadolu'nun merkezinde yer alan güzel bir şehir. Tunç Çağı'na kadar uzanan yerleşim yerleri ve çeşitli medeniyetlerin izlerini burada görmek mümkün. Ayrıca, bu bölge geçmişte Tetis Denizi ile kaplıydı ve deniz canlılarının izleri de bulunuyor" dedi.

Kaynak: İHA