Yerel Yönetim Haberleri

İZSU 2025-2029 Stratejik Planı kabul edildi

İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2025-2029 Stratejik Planı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleştirilen genel kurulda oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Tugay, “Hiç kimse bir şey yapmıyor olsa da biz bir şeyler yapacağız” diyerek, İzmir için sürdürülebilir su yönetimi ve altyapı çalışmalarına vurgu yaptı.

Abone Ol

İZSU Genel Müdürlüğü, iklim krizinin olumsuz etkilerine karşı suyun sürdürülebilirliği hedefiyle çalışmalarına odaklanacak. 169 milyar 500 milyon liralık yatırımın öngörüldüğü plan kapsamında, 5 yeni arıtma tesisi yapımı ve mevcut 6 tesisin kapasite artırımı projeleri yer alıyor.

Başkan Dr. Cemil Tugay, planın başarılı bir çalışma olduğunu belirterek, gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi. İzmir için kritik önem taşıyan bu plan, çevre ve altyapı konularında kapsamlı projeler içeriyor.

KURAKLIK VE KÖRFEZ SORUNLARINA ÇÖZÜM

İçme suyu teminindeki zorluklara da değinen Başkan Tugay, Çamlı Barajı'ndaki ÇED onayının çıktığını ve Devlet Su İşleri'nin (DSİ) bu konuda adım atması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda İzmir Körfezi’nde yaşanan koku sorununa da dikkat çekerek, sirkülasyon kanalı ve navigasyon kanalı projelerinin önemine işaret etti.

GELECEKTEKİ PROJELER

Başkan Tugay, özellikle yağmur suyu ayrıştırması ve eskiyen kanal altyapısının yenilenmesi gibi birçok projenin önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini söyledi. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin 4. fazı da bu projeler arasında yer alıyor.

GEVREK MODELİ İLE YENİ DÖNEM

İZSU Genel Müdür Yardımcısı Özgür Akkavak, stratejik planın "Gevrek Modeli" çerçevesinde hazırlandığını ve su hizmetlerinde büyük başarılara imza atacaklarını belirtti. Stratejik Plan, su ve atık su yönetiminde yalın ve sade bir yaklaşımı benimseyerek, yeni bir yol haritası oluşturuyor.

2025-2029 DÖNEMİNDE YAPILACAKLAR

169 milyar 486 milyon 900 bin liralık bütçeyle 4 sektörde önemli projelere imza atılması planlanıyor. “Sürdürülebilir İçme Suyu Yönetimi”, “İklim Değişikliğine Uyum ve Dirençli Altyapı”, “Çevreye Duyarlı Atıksu Yönetimi” ve “Kurumsal Kapasite” ana başlıkları altında büyük yatırımlar yapılacak.