İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) tarafından yürütülen "Girişimci Kadınları Güçlendirme - Mimari ve Tasarımda Kadın Girişimler Programı", İzmir Mimarlık Merkezi'nde büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Etkinlik, kadın girişimcilerin yaratıcılık ve teknoloji alanındaki potansiyellerini ortaya koyarken, yapay zekanın yaratıcı sektörlere sunduğu fırsatları detaylı bir şekilde ele aldı.
SEKTÖRE YENİ BİR DÜZEN GETİREN SUNUMLAR
Seminerin açılışında konuşan İzmir Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yıldırım, İzmir Kalkınma Ajansı Yenilik ve Girişimcilik Politikaları Birim Başkanı Dr. Sencer Özen ve BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, yapay zekanın yaratıcı sektörlerdeki dönüşümüne dair önemli vurgu yaptı. Cem Kafadar’ın “İnşaatta Yapay Zeka” başlıklı sunumu, teknolojinin inşaat ve mimarlık sektörlerindeki etkisini gösterirken, Prof. Sabri Erdem ise "Dijital Rönesans" başlıklı sunumuyla yapay zekanın tarihteki büyük dönüşümleri nasıl şekillendirdiğini tartıştı.
YAPAY ZEKA İLE YENİ YAPILANANMA
Seminerin ikinci kısmında, yaratıcı sektörlerdeki yapay zeka uygulamaları masaya yatırıldı. İnteract Motion Proje Yürütücüsü Gizem Mersin, "Etkileşimli Dijital Deneyimler" sunumunda yeni nesil etkileşim teknolojilerinden bahsederken, UMAİ LAY Kurucu Üyesi Selen Çiçek, yapay zeka ile sektöre getirilen yenilikçi fırsatları paylaştı. Katılımcılar, yapay zeka destekli girişim modellerinin yarattığı dönüşümü yakından incelediler.
YAPAY ZEKA İLE ÇALIŞMA PANELLERİ
Seminerin son kısmında yapılan "Yapay Zeka ile Çalışmak: Etkiler ve Geleceğe Bakış" paneli, yapay zekanın yarattığı etik ve profesyonel sorunları tartıştı. İEÜ Öğretim Üyesi, İzmir Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Lale Başarır’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele katılan uzmanlar, yapay zekanın gelecekteki iş süreçleri üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
SEKTÖRLER ARASI İŞ BİRLİKLERİNE KAPILAR AÇILDI
Seminerin bir diğer önemli bölümünü ise B2B görüşmeleri oluşturdu. Girişimci kadınlar, mentorlar ve yaratıcı sektörün diğer profesyonelleri, seminer sırasında gerçekleştirdikleri görüşmelerle yeni iş birliklerine kapı araladılar. Bu etkileşimler, İzmir’in yaratıcı ekosisteminin güçlenmesine katkı sağladı.
İZMİR, YARATICI SEKTÖRLERİN MERKEZİ OLMAYA ADAY
Etkinliğin sonunda BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, İzmir’in yaratıcı sektörler açısından global bir merkez olma yolunda ilerlediğini belirterek, seminerin kadın girişimciliği ve sektördeki yenilikçi gelişmeler açısından büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı. Ayrıca, yapay zekanın sektördeki yaratıcı süreçleri dönüştüren gücüne dikkat çekti.
GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK VERİLİYOR
Seminer, aynı zamanda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı” teması altında gerçekleşen "Girişimci Kadınları Güçlendirme - Mimari ve Tasarımda Kadın Girişimler Programı"nın bir parçasıydı. Bu program, kadın girişimcilerin işlerini büyütme, pazarlama, proje yönetimi ve müşteri ilişkileri gibi alanlarda gelişim göstermelerine yardımcı olmak amacıyla eğitim ve mentorluk desteği sunuyor.