Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki kongreye tek aday olarak katılan Ali Erten ve yönetimi 3 yıllığına oybirliğiyle güvenoyu aldı. Seçimde kongre divanı Çağatay Akar, Remzi Noyan Uluğ ve Hüseyin Hamamcı'dan oluştu. Kongre esnasında divan yönetiminin masasına tırmanıp uzun süre kendisini sevdiren bir kedi de ilgi çekti. Vakıf yönetiminin son dönemdeki faaliyet raporunu basılı olarak toplantı öncesi dağıtan Başkan Ali Erten, genel kurulda ekran üzerinden geniş bir sunum gerçekleştirdi.

Ali Erten, "2016 yılında görevi devraldığımızda vakfımız kapanma aşamasına gelmiş, kapanış müracaatı yapılmıştı. Müracaatı geri alarak yeniden ayağa kaldırdık. Stadyum inşaatlarına teknik ve hukuki destek, kulüplere arazi tahsisleri, maddi kaynak yaratma, ortak sponsorluklar gib konularda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalıştık. Görev süremiz boyunca barış ve uzlaşı dilinden vazgeçmedik. Günlük tartışmalara hiç girmeden, ortak akılla hedef ve sonuç odaklı olarak çalıştık. Hepsinin ötesinde bütün Türkiye'ye örnek olan bir birlik işbirliği ve dayanışma ve bunun getirdiği ve getireceği kazanımlar elde edildi. Bunlar çok kolay olmadı. Sabırla ve emekle bugünlere gelindi" dedi.

"GELİNEN NOKTANIN ASIL MİMARLARI ÇOK DEĞERLİ KULÜPLERİMİZİN ÇOK DEĞERLİ BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİDİR"

"Birlikte çok güzel işler yaptık. Çok çalıştık. Kulüplerimizle el ele verdik. Sizler ve tüm İzmir destek oldu. Bugün gelinen noktanın asıl mimarları çok değerli kulüplerimizin çok değerli başkan ve yöneticileridir" diyen Başkan Erten, "Mart 2019'da kulüp başkanlarımız Türkiye'de bir ilk olarak işbirliği protokolü imzaladılar. Bu türk futbol tarihinde yeni bir milat oldu. Sahada birbirleri ile kıyasıya yarışan takımlarımız saha dışında dayanışma ve işbirliği içinde olacaklarını duyurdular. Değerli spor basınımız buna, 'Futbolda İzmir iklimi' adını verdi. İzmir futbolunun hoşgörü ve sinerji projesi gözüyle baktığımız bu anlayışın oluşmasına öncülük eden kulüp başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onları, bu şehre kattıkları değerler ve getirdikleri dinamizm için alkışlıyoruz" diye konuştu.

"YOL HARİTAMIZ İZMİR SPOR MASTER PLANI"

İZVAK'ta birbirinden değerli isimlerden oluşan danışma kurulunun 2018 yılında kabul ettiği İzmir Spor Master Planı'nın tesisleşme ve kulüplere kalıcı kaynaklar yaratmak konusunda bir nevi yol haritası olduğunu belirten Ali Erten, "Ana hedefimiz 2030 yılına kadar her kulübün kendi stadı, kendi kapalı salonu, kendi altyapı geliştirme tesisleri, kendi profesyonel takım kamp tesisleri ve olimpik branşlar yerleşkesi olması. Bu 5 ana unsur şu anda hiçbir kulübümüzde bir arada bulunmuyor. Ancak hedef koyduk ve oraya doğru ilerliyoruz" şeklinde kornuştu.

TEK ÜZÜNTÜ KARŞIYAKA STADI

Göreve geldiklerinde en öncelikli konunun stadyum inşaatları olduğunu, takımların iç saha maçlarını bile çevre illerde oynamak zorunda kaldıklarını belirten Erten, "Yönetim kurulumuz içerisinde yer alan teknik arkadaşlarımızla öncelikli olarak bu konuya odaklandık. Stadyum projelerinde çok kritik müdahalelerimiz ve katkılarımız oldu. İtirazlarda, davalarda kulüplerimizden yana açık taraf olduk, tam hukuki destek verdik. Bütün bu süreçlerden yüzümüzün akıyla çıktık. Ancak en büyük üzüntümüz Karşıyaka Stadı’nın mesnetsiz dava ve itirazlar nedeni ile tamamlanamaması. Karşıyaka Stadı, ilk başlayan ama maalesef en sona kalan stadyum inşaatı oldu. Bu konuda en mağdur kulübümüz Karşıyaka Spor Kulübü'müz oldu. 5 ayrı dava açıldı. Davalara Karşıyaka Spor Kulübü'müzün yanında müdahil olarak katıldık ve savunmalar yaptık. Bütün İzmir kulüpleri Karşıyaka'nın bu haklı davasında İZVAK kanalı ile destek verdiler. Bütün davalar kazanıldı. Mart 2024 itibarı ile Danıştay süreçleri de tamamlandı, tüm engeller kalktı. Bu sürece gönüllü olarak katılan yönetim kurulumuzun değerli hukukçu üyelerine ve destek veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyoruz" dedi.

İKİ KÖKLÜ KULÜBE ARAZİ TAHSİSİ

İzmir kulüplerinin 2030 vizyonlarında altyapı ve olimpik branşların geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Erten, "Karşıyaka Spor Kulübü'müz için Mavişehir’de 99 bin 520 metrekare spor arazisinin tahsisi için kulübümüzle birlikte 4 yıl uğraştık. İlk fikir aşamasından başlayarak proje geliştirme ve sürecin yönetilmesinde önemli katkılar verdik, tam bir işbirliği sergiledik. Bu arazi tahsisi, Karşıyaka Spor Kulübü’nün tarihindeki en önemli kazanımlarından biri oldu. Göztepe Spor Kulübü’müze tahsis edilen İnciraltı Olimpik Branşlar Yerleşkesi arazisi de çok sayıda olimpik branşı bulunan kulübümüz için çok önemli bir kazanım oldu" ifadelerini kullandı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'yle yaptıkları işbirliği protokolünü geliştirdiklerini söyleyen Ali Erten, süreç içinde vakfın faaliyetleri ve İzmir sporuna destek olan herkese teşekkür etti. İZVAK'ın yönetim kurulu, Talat Papatya, Ercan Korkmaz, Erdem Meço, Fatih Tanfer, Sinan Bezircilioğlu, Sabri Sevenoğlu,Turhan Gürsel Urhan, Elif Sağlamer, Sedef Üstüner, Saliha Ayda Maç, Hasan Ercazip, Mustafa Avcı, Engin Kurt, Suavi Yardımoğlu, Emre Can, Bedri Cumhur Doğu, Sidal Çandarlı, Aktuğ Sönmez, Furkan Eren Uzyıldırım, Gökhan Kışla, Necdet Bayatsapan, Hakan Düzdemir ve Mutlu Yılmaz isimlerinden oluştu.

Kaynak: DHA