Festivalin bu yılki teması, gıdayı üreten, dağıtan ve tüketenlerin gıda sistemleri ile politikalarının merkezine alındığı "Gıda Egemenliği" olarak belirlendi. Bu kavram, sürdürülebilir yöntemlerle sağlıklı gıda üretimi ve kendi tarım sistemlerini tanımlama üzerine tartışmalara odaklanacak. Etkinlikte yurt içinden ve dışından uzmanlar, fikir önderleri ve şefler bir araya gelecek.

Denizli'de elektrik kesintisi olacak, mutlaka telefonlarınızı şarj edin! | 23-24 Aralık tarihlerine dikkat! Denizli'de elektrik kesintisi olacak, mutlaka telefonlarınızı şarj edin! | 23-24 Aralık tarihlerine dikkat!

Tarih ve Mekân

3 Kasım 2024 tarihinde İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilecek festival, 1996 Dünya Gıda Zirvesi’nde La Via Campesina tarafından tanımlanan "Gıda Egemenliği" kavramını ilk kez ele alacak. Program boyunca Türkiye’nin önde gelen şefleriyle söyleşiler, atölye çalışmaları, yerel üreticilerle sohbetler, restoran stantlarında yemek tadımları ve film gösterimleri düzenlenecek.

Sponsorlar ve Destekleyen Kurumlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ana sponsorluğunda ITALTUR M.I.C.E tarafından düzenlenen festivalin düzenleme kurulunda Hande Arslanalp, Gamze İneceli, Müge Akgün ve Metin Suerkan bulunuyor. Projeye Barilla, Pepsi Co, İstinyepark, Aegean Airlines ve Öztiryakiler gibi sponsorlar destek verirken, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi de etkinliğin destekleyen kurumları arasında yer alıyor.

Öne Çıkan İsimler ve Çalışmalar

Festivalde Carolyn Steel, Güven Eken, Aslı Pasinli, Tangör Tan, Samuel Buckley gibi isimlerin yanı sıra Handan Kaygusuzer, Serkan Anavatan ve Yılmaz Öztürk gibi şefler atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Düzenleme Kurulu Başkanı Hande Arslanalp, festivalin önemine değinerek, iklim değişikliği ve gıda güvenliği konularında çözüm önerilerini tartışacaklarını vurguladı.

Bu yıl İzmir Gastro Fest’in "Gıda Egemenliği" temasıyla, yerel üreticilerden nihai tüketiciye kadar geniş bir perspektifte tartışmalar yapılması hedefleniyor. Etkinliğin, gıda sistemleri ve sürdürülebilirlik açısından önemli bir platform olması bekleniyor.

Kaynak: BÜLTEN