Bornova Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumu, Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yönetiminde gerçekleştirildi. AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Sait Tatlı, meclis başlangıcında Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un Ankara’da bulunduğu ve çeşitli törenlere katılamadığı 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren ve eylül ayının ilk haftası gibi tarihlerde kendisine hangi meclis üyelerinin vekalet ettiğini yazılı önergeyle sordu. İduğ, önergeye yazılı cevap vereceklerini kaydetti.

Ege Telgraf Gazetesi muhabiri Mazlum Vesek'in haberine göre; Oturumda belediye şirketi İZBAŞ’ın sermaye artırımı ve Çambidi Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki taşınmazlarla ilgili tartışmalar damga vurdu. İZBAŞ’ın mevcut 56 milyon 252 bin 791 TL olan sermayesinin üzerine, toplamda 8 milyon 747 bin 208 bin liralık sermaye artırımına AK Parti grubu ret oyu verdi. Sermaye artırımı oyçokluğuyla kabul edildi.

İZBAŞ’IN SERMAYE ARTIRIMI KABUL EDİLDİ

Başkanlık makamından gelen önergeler, ilgili komisyonlara sevk edildi. Komisyonlardan gelen raporlar arasında, Bornova Belediyesi’nin ortağı olduğu İzmir Bornova Belediyesi İnşaat Altyapı Ticaret Anonim Şirketi’nin (İZBAŞ) sermaye artırımı da yer aldı. 8 milyon 747 bin 208 liralık sermaye artırımı, Plan ve Bütçe, Hukuk, İmar ve Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi komisyonlarından oy çokluğuyla geçti. Mecliste de oy çokluğu ile geçti.

KAFETERYA MI HAVUZ MU?

Devamında gelen önerge ise Meclis’te tartışmalara neden oldu. AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, Çamdibi Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bulunan 22 tane çay ocağı, tuvalet ve büfenin devredilmesiyle ilgili bir gündem maddesine dikkat çekti. Tatlı, “Ayrıca bir kafeterya ve bir açık alanın devriyle ilgili gündem maddesi var. Bunlarda bir sıkıntı görmüyoruz. Gündem maddesine toplu olarak geldiği için biz ret oyu verdik. Sonraki maddelere bakarsak, Çamdibi Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki kafeteryaya dikkat çekmek istiyorum. Burada ne kafeteryası var, merak ediyoruz. Bizim bildiğimiz kadarıyla burada bir havuz var. Ayrıca belediye hizmet alanı olarak geçiyor. Bu kafeterya ne zaman yapıldı, nasıl yapıldı, ihalesi nasıl verildi,. Bütçesi nasıl ayrıldı? Bürokrat arkadaşlardan bilgi istedim ama sanırım yetiştiremediler, bilgi alamadık. Belediye hizmet alanı olarak geçiyor. Belediye hizmet alanına havuz yapıldı, eyvallah. Kafeterya yapılması ile ilgili bütçe ayrılmadı. Belediye hizmet alanı olan bir yeri kiraya veremeyiz. Eğer öyleyle belediye hizmet binasını da kiraya verelim” diye çıkıştı.

BİLMEDİĞİMİZ BİR KONUYA NASIL YANIT VERELİM?

AK Partili Meclis Üyesi Fatih Taştan ise, ilk maddede tartışılan belediyeye ait taşınmazların 5 ve 10 yıllığına intifa hakkı ve işletme hakkı verilmesiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “İZBAŞ’IN yapmış olduğu çalışma, doğru bir çalışmadır. Kendi ölçeğinde zarar ederse de doğru bir çalışmadır. Fakat kafeteryayı İZBAŞ’a kiraya verelim talebi var. Bu kafeterya ile ilgili komisyonun sorular sorması doğaldır. Bilmediğimiz bir şeyin neyine olumlu yanıt verelim? 10 kat imarlı bir yerde Belediyenin ayda 10 bin liraya bir çay ocağını kiraya vermesi akılcı bir şey değil. Yasanın mı değişmesi lazım yoksa bizim bazı şeyleri mi değiştirmemiz lazım?”

TURU: AMATÖRLERE NEDEN YARDIM ETMİYORUZ?

CHP'den yeni hamle: "İktidara 'Kırmızı Kart' gösterin!" CHP'den yeni hamle: "İktidara 'Kırmızı Kart' gösterin!"

Dilek ve temenniler bölümünde AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Turu, Bornova’daki amatör kulüplere belediyenin yeterli destek sağlamadığı iddiasında bulundu. Aliağa Belediyesi’nin BAL Ligi’nde oynayan takımlara 4’er milyon, Süper Amatör takımlarını 500’er bin, 1. Amatör Küme’deki takımlara 300’er bin, 2. Amatör’deki takımlara 150’şer bin lira verdiğini hatırlatan Turu, “Pek çok belediye, ilçesindeki amatörlere hem malzeme hem de nakdi yardım yapıyor. Biz neden yapmıyoruz? Sahalarda ciddi sorunlar var. Futbolcular o sahalarda sakatlanmadan, zemin iyileştirme çalışmaları yapılmalı” dedi.

SAHALARIN BAKIMINI YAPIYORUZ

Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise İzmir’de oynanan amatör müsabakalarının yarısının Bornova’da oynandığına dikkat çekerek, “O maçların oynandığı sahaların bakımından oradaki ambulansına kadar hepsini Bornova Belediyesi yapar. Tesis yapma konusunda biz zaten öncü bir belediyeyiz. Malzeme yardımı konusunda çok fazla talep gelmedi bize. Kulüpler genelde nakit istiyorlar. Ben de nakit yardım konusunda daha dikkatli davranıyorum. İhtiyaçları olabildiğinde karşılamaya çalışan bir yapıdayız. Amatör spor kulüpleriyle ilgili bir sağlık kulübü oluşturuyoruz. Amatör sporcuların tedavilerini yapacak bir ekip kuruyoruz. Spor komisyonu, bu konuyu gündeme alsın, değerlendirmeyi yapsın. İhtiyaç olan yere 4 değil, 40 milyon veririz” sözlerine yer verdi.

Kaynak: EGE TELGRAF