Elazığ'da yaşayan 32 yaşındaki Reha Yılmaz, fotoğrafçılığa olan ilgisini hobi olarak başlayıp, başarılı bir mesleğe dönüştürdü. İlk olarak doğa fotoğrafçılığı ile işe başlayan Yılmaz, makro fotoğrafçılığa yönelerek Adana'daki Kültür Yolu Festivalinde ödül kazandı. Ardından iris fotoğrafçılığına ilgi duymaya başlayan Yılmaz, bu alanda özgün bir iş kurarak hobisini ticarete dönüştürdü.
Yılmaz, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez iris fotoğrafçılığı yapma kararı alarak evde ve iş yerinde çekimler gerçekleştirmeye başladı. Gözlerin sanata dönüştüğü bu çalışmalarda, vatandaşların göz fotoğraflarını kolye, bileklik ve tablo olarak hazırlayıp teslim ediyor. Henüz yeni bir işletme olmasına rağmen, Yılmaz'ın çalışmaları yoğun ilgi görüyor.
Reha Yılmaz, fotoğrafçılığı bir aile geleneği olarak gördüğünü belirterek, “Bu hobimi aileme ve babama borçluyum. Babam sürekli fotoğraflarımızı çekerdi ve bu ilgi beni fotoğrafçılığa yönlendirdi. Kültür Yolu Festivali'nde ödül aldım ve makro fotoğrafçılığın bir parçası olan iris fotoğrafçılığına yöneldim. Şu anda vatandaşlardan yoğun talep alıyoruz ve randevu sistemi ile çalışıyoruz” dedi.
Yılmaz, iris fotoğrafçılığına olan talebin genellikle 25-30 yaş aralığındaki bireylerden geldiğini, aileler ve sevgililerin hatıra fotoğrafları için başvurduklarını söyledi. 5 yaşından küçük çocuklara ise sağlık sebepleri nedeniyle iris fotoğrafı çekmediklerini ekledi. Yılmaz, iris fotoğrafçılığının baskı işini de kendilerinin yaptığını, Elazığ'da ve il dışında çeşitli mücevherat firmaları ile çalıştıklarını belirtti.
Eylül ayı için özel fiyatlandırma uyguladıklarını ve çekimlerin maliyetinin kişiye bağlı olarak değiştiğini söyleyen Yılmaz, gelecekte Elazığ'da bir marka oluşturmayı ve diğer illere franchising vermeyi hedeflediğini ifade etti.