Yerel Yönetim Haberleri

Gaziemir Belediyesi'nden yaş almışlar için özel hizmetler: Sağlıklı Yaş Alma ve Alzheimer Merkezi

Gaziemir Belediyesi, yaş almış bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak amacıyla Ata Evi ve Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde özel hizmetler sunuyor.

Abone Ol

Gaziemir Belediyesi, yaş almış bireylerin yaşam kalitesini iyileştirmek, psikososyal destek sağlamak ve sağlıklı yaşam sürmelerine katkıda bulunmak amacıyla Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ile Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde özel hizmetler sunuyor. Bu hizmetler, özellikle 60 yaş üstü bireylerin aktif ve huzurlu bir yaşam sürmelerine olanak tanımayı hedefliyor. Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, yaş almış bireylerin sosyal bağlantılarını güçlendirerek, onların evlerinden çıkıp sosyalleşmelerine yardımcı oluyor. Spor odası, kütüphane, dinlenme odası ve etkinlik alanlarıyla donatılmış olan bu merkez, üyelerinin fiziki, psikolojik ve sosyolojik yönden güçlenmelerini sağlıyor. 2024 yılı itibarıyla Ata Evi’nde 441 üyeye hizmet verilirken, yıl boyunca 486 etkinlik düzenlendi ve 134 kişiye psikolojik danışmanlık sunuldu. Psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından düzenli olarak yapılan demans ve depresyon testleri ile üyelerin bilişsel ve psikolojik durumları takip ediliyor. Merkezin sunduğu kuaför hizmeti de, üyelerin kişisel bakımlarını yaparak daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlıyor.

ALZHEİMER-DEMANS MERKEZİ: ZİHİNSEL VE FİZİKSEL DESTEK

Sağlık Köyü’nde bulunan Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi, 1. ve 2. evre Alzheimer ve Demans hastalarına özel bir hizmet sunuyor. Merkez, bu hastaların zihinsel ve fiziksel kapasitelerini korumak için çeşitli aktiviteler düzenliyor. 2024 yılı içinde 34 üyeye 3 bin 958 bilişsel ve fiziksel aktivite sağlandı. Üyeler, sabahları sağlık çalışanları eşliğinde evlerinden alınarak, merkezdeki etkinliklere katılıyor ve sonra tekrar evlerine bırakılıyor.

HASTA YAKINLARINA DESTEK

Alzheimer ve Demans Danışma Merkezi, hastaların yakınlarına da danışmanlık ve psikososyal destek sunuyor. Bu hizmetle, bakım verenlerin tükenmişliğinin önüne geçilmesi ve hasta yakınlarının kendilerine vakit ayırabilmeleri amaçlanıyor. Bu süreçte, hasta yakınlarına hem duygusal hem de psikolojik destek sağlanarak, onların da bakım sürecinde güçlü kalmaları sağlanıyor.