Galatasaray'da ocak ayındaki ara transfer dönemi öncesinde kadroyu güçlendirmek için çalışmalar başladı. Teknik direktör Okan Buruk'un sezon başında takıma katılan futbolculardan beklediği verimi alamadığı yönündeki değerlendirmelerini yönetime ilettiği öne sürüldü. Sarı-kırmızılı yönetimin de teknik heyetin görüşleri doğrultusunda transfer planlamasını şekillendirdiği belirtildi. Galatasaray'ın, Okan Buruk'un talepleri doğrultusunda doğrudan ilk 11'de oynayabilecek iki futbolcuyu kadrosuna katmayı hedeflediği aktarıldı. Planlamada hücum ve savunma özellikleriyle öne çıkan iki farklı mevkiye takviye yapılmasının öncelikli olduğu ifade edildi.
CHRIST OULAI İÇİN KİRALAMA FORMÜLÜ
Galatasaray'ın transfer listesinde yer aldığı öne sürülen isimlerden birinin Christ Oulai olduğu belirtildi. Trabzonspor'dan Fiorentina'ya transfer olan futbolcuyu kadrosuna katmak isteyen sarı-kırmızılıların, kiralama seçeneği üzerinde durduğu iddia edildi. Galatasaray'ın savunma yönü güçlü bir oyuncuyla kadro derinliğini artırmayı planladığı ve Oulai'nin bu doğrultuda değerlendirilen isimler arasında bulunduğu aktarıldı. Transferin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin ise henüz kesinleşmiş bir anlaşma bilgisi paylaşılmadı.
RICHARLISON İÇİN 10 MİLYON EURO BONSERVİS
Galatasaray'ın hücum hattı için gündemine aldığı diğer ismin Tottenham'da forma giyen 29 yaşındaki Brezilyalı forvet Richarlison olduğu öne sürüldü. Deniz Gül'den beklediği katkıyı alamadığı ve Victor Osimhen'e destek olabilecek bir golcü aradığı belirtilen sarı-kırmızılıların, Brezilyalı futbolcunun durumunu yakından takip ettiği aktarıldı. ESPN'in haberine göre Tottenham'dan ayrılmak isteyen Richarlison'un ocak ayında başka bir takıma transfer olmaya sıcak baktığı, İngiliz kulübünün de oyuncunun ayrılığına onay vermeye hazır olduğu iddia edildi. Piyasa değeri 15 milyon euro olarak gösterilen futbolcu için Tottenham'ın bonservis beklentisini 10 milyon euroya kadar düşürdüğü öne sürüldü. Ancak sözleşmesinin sezon sonunda biteceği belirtilen Richarlison için Galatasaray'ın 10 milyon euro ödemeye sıcak bakmadığı, daha düşük bir bonservis bedeliyle anlaşma sağlamak istediği ve taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.




