Gastronomi | Yeme-İçme

Tescilli Anadolu Yemekleri, 5 yıldızlı otellerin menülerinde

2024 yılında 9 ayda 14 milyondan fazla yabancı misafiri ağırladı. Deniz, kum ve güneşin yanı sıra gastronomi alanında yapılan çalışmalar, şehrin turizm yelpazesini genişletiyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından başlatılan projeyle, otellerde dünya mutfaklarının yanı sıra özellikle coğrafi işaretli Anadolu ürünleri sunuluyor

Abone Ol

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, gastronominin turizmin çeşitlendirilmesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, otellerin Anadolu’nun tüm yemeklerini sunmaya çalıştığını ifade etti. Kavaloğlu, "Coğrafi imza atılmış tüm lezzetleri turistlere tattırıyoruz. Mutfaklarımız ciddi anlamda ilgi görüyor," dedi

Hollanda'dan Antalya'ya tatile gelen Tessa Kocken, otelde sunulan yemeklerin çeşitliliği ve lezzetlerinden etkilendiğini dile getirerek, Türkiye'ye her gelişinde mutfağına hayran kaldığını belirtti. Almanya'dan gelen Hasan Hüseyin de Türkiye'nin çeşitli lezzetlerini tatma imkanı bulduğunu, özellikle sarmayı çok sevdiğini söyledi.

Limak Lara Deluxe Hotel ve Resort Oteli’nin mutfak şefi Halil Gökmenoğlu, turistlere özel menüler hazırladıklarını ve haftada bir defa 81 şefle 81 tescilli ürünü sunduklarını açıkladı. Her gün menülerinde yaklaşık 50 farklı ilimize ait tescilli yemek bulunduğunu belirten Gökmenoğlu, "Gençlerimiz, birçok Anadolu yemeğini bilmiyor. Misafirlere coğrafi işaretli ürünlerimizi anlatıp, tatmalarını sağlıyoruz," dedi.

Bazı turistler, beğendikleri lezzetlerin tarifini talep ediyor. Gökmenoğlu, mutfaklarının yüzde 60'ının kadın şeflerden oluştuğunu, bu yemekleri hazırlamanın meşakkatli olduğunu vurguladı. Şef Fatma Kaçmaz, Adana yöresine ait kebap ve bici bici tatlısının sevildiğini, Rukiye Zorlu ise Ege mezeleri arasında humus ve haydarinin çok tercih edildiğini belirtti.