Genel

2024 YKS Ek Tercih Sonuçları: Ek Yerleştirme Ne Zaman Açıklanacak? (ÖSYM Sonuç Ekranı)

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, ilk tercih döneminde bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için merak konusu oldu. Boş kontenjanlara göre ek tercih yapan öğrenciler, sonuçların açıklanmasıyla birlikte ek kayıt sürecine odaklanacak. Peki, YKS ek yerleştirme sonuçları 2024 yılında ne zaman duyurulacak?

Abone Ol

2024 YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Ek yerleştirme tarihlerinin duyurulmasının ardından, 6-11 Eylül tarihleri arasında ek tercih işlemleri tamamlandı. YKS ek tercih sonuçlarının ise önümüzdeki iki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

EK TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANIR? Adaylar, 2024 YKS ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM'nin mobil uygulamaları üzerinden sorgulayabilirler.

YKS ek tercih işlemleri 11 Eylül'de sona erdi. Ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, ek tercih yoluyla bir programa yerleşen adayların kayıtları yapılacak. Ek tercih kayıt işlemlerinin Ekim ayı itibarıyla tamamlanması bekleniyor.