Genel

2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı! ÖSYM YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Sorgulama Ekranı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçları açıklandı. 11 Eylül’de sona eren ek yerleştirme tercihlerinin ardından, öğrenciler sonuçları merakla bekliyordu. İlk tercihlerde üniversite kazanamayan adaylar, ek tercihlerle bir programa yerleşme fırsatı buldu.

Abone Ol

Üniversite ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu. 11 Eylül’de tamamlanan ek tercih başvurularının ardından, YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih merakla bekleniyordu. Şimdi, üniversite ek yerleştirme sonuçlarını sorgulamak için gerekli ekran burada.

2024 YKS ek tercih sonuçları 19 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00 itibarıyla ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak sorgulanabilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa yerleşen adayların kayıt işlemleri 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıtlar ise 25-27 Eylül 2024 tarihlerinde yapılabilir. Adayların, yerleştirildikleri üniversitelere belirtilen süre içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt işlemi yapan adaylar, üniversitelerin duyurduğu tarihlere ve gerekli belgelere uygun olarak işlem yapacaklardır.

Ek yerleştirme sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar, ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak sonuçlara ulaşabilirler.