Genel

2024-2025 KYK Burs ve kredi başvuru tarihleri: Başvurular ne zaman başlayacak?

KYK burs ve kredi başvuruları genellikle her yıl eğitim dönemi öncesinde açılır. 2024-2025 eğitim yılı için KYK başvurularının ne zaman başlayacağıyla ilgili kesin tarihler henüz açıklanmamış olabilir. Ancak genellikle başvurular, yurt kayıtlarının tamamlanmasının ardından açılır. KYK'nın resmi web sitesi ve ilgili haber kaynaklarından güncel bilgileri takip etmeniz önerilir.

Abone Ol

2024-2025 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri, üniversite kayıt süreçlerini tamamlayan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Öğrenciler, KYK burs başvuruları sayesinde hem yaşam giderlerini karşılamak hem de eğitim süreçlerine maddi destek sağlamak istiyorlar. Peki, 2024-2025 eğitim yılı için KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

2024-2025 KYK BURS/KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği burs ve kredi başvuruları, geçtiğimiz yıl 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu yıl da başvuruların, ÖSYM’nin yerleştirme sürecini tamamlamasının ardından yine Ekim ayında başlaması öngörülüyor. Konuya ilişkin resmi açıklamalar GSB veya KYK tarafından yapıldığında, haberimizde güncel bilgilere yer verilecektir.

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl yazılı ve görsel basında duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. e-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler, PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi alabilirler veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) birini kullanarak başvuruda bulunabilirler.

Başvuru sırasında öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler, kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak doğruluğu teyit edilmektedir. Değerlendirme sonucunda, bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilirken, mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi sağlanmaktadır.

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS ALACAK ÖĞRENCİLER: Şehit çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi) Gazi çocukları (gazi bekar ise kendisi) Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler Anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayan öğrenciler Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayan öğrenciler Amatör milli sporcu olan öğrenciler