Genel

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başlangıç Takvimi| Okullar Ne Zaman Açılacak?

Bugün okula yeni başlayan öğrenciler ilk derslerine girdi. Peki diğer öğrenciler ne zaman okula gidecek? Okullar tam anlamıyla ne zaman açılacak?

Abone Ol

Yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala gözler 2 Eylül tarihine çevrildi. Bu yıl okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimi 2-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ortaokula geçecek öğrenciler ise 9 Eylül haftasında uyum rehberlik çalışmaları ile tanışacak.

Uyum Haftası Etkinlikleri İlkokula yeni başlayacak öğrenciler için 2 Eylül'de "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumları yapılacak. Aileler, çocuklarıyla birlikte okulun iç ve dış ortamını tanıyacak. İkinci gün ise okullarda çeşitli uyum haftası etkinlikleri düzenlenecek.

Ortaokul 5. sınıfa geçecek öğrenciler için ise 9 Eylül'de "Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi" sunumları yapılacak. Bu sunumların öncesinde ailelerle tanışma etkinlikleri ve okul tanıtımları gerçekleştirilecek. Etkinliklerin saatleri okul müdürlüklerince planlanacak.

Diğer Sınıflar İçin Başlangıç Tarihi Uyum haftası kapsamı dışında kalan diğer sınıflar için ise 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hazırlanan yeni müfredat, bu tarihten itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak.