Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Lyon deplasmanına çıktı. Sarı-lacivertli ekip karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak adını Şampiyonlar Ligi lig etabına yazdırdı. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçeli futbolcular galibiyetin sevincini yaşarken, Mason Greenwood ve Matteo Guendouzi ile rakip takım taraftarları ve futbolcular arasında gerginlik yaşandı.
UEFA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATMIŞTI
Yaşananların ardından Fenerbahçe, Greenwood ve Guendouzi hakkında UEFA tarafından disiplin süreci başlatıldığını açıklamıştı. UEFA tarafından yürütülen disiplin soruşturmasının tamamlanmasının ardından iki futbolcuyla ilgili kararlar da duyuruldu.
GUENDOUZI'YE 4 MAÇ MEN VE 50 BİN EURO CEZA
UEFA'nın kararına göre Matteo Guendouzi'ye 50 bin euro para cezası ve 4 maç men cezası verildi. Fransız futbolcu, 4 maçlık men cezasının 2 karşılaşmasını bu sezon çekecek. Kalan 2 maçlık cezanın ise 1 yıllık deneme süresine tabi olacağı belirtildi.
GREENWOOD'UN CEZASI
UEFA'nın Greenwood ve Guendouzi hakkında yürüttüğü disiplin süreci tamamlanırken, paylaşılan içerikte Mason Greenwood için verilen cezanın ayrıntılarına yer verilmedi. Fenerbahçe'nin Lyon karşılaşmasının ardından iki futbolcusu hakkında UEFA tarafından disiplin süreci başlatıldığı ve soruşturmanın tamamlanmasıyla kararların açıklandığı bildirildi.




