Dr. Dt. Tuğba İlalan Bahran, Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında çocuklarda diş sağlığını koruma yollarını anlattı. Diş çürüklerinin pek çok faktörden kaynaklandığını belirten Bahran, özellikle çürük yapıcı bakterilerle teması geç yaşta yaşayan çocuklarda çürük oluşma olasılığının azaldığını vurguladı.

Bakteri Temasını Ertelemek Çocukları Korur

Çürük yapıcı bakterilerin, bebeğin ağız ortamına geçişinin mümkün olduğu davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirten Bahran, 2 yaşına kadar bu bakterilerden korunmanın çok önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, ebeveynlerin kendi ağız hijyenlerine özen göstermeleri gerektiğini ve hamilelikten itibaren doğru ağız bakımı alışkanlıklarının çocuk sağlığını olumlu etkileyeceğini belirtti.

'Gebe Okulu'na yoğun ilgi 'Gebe Okulu'na yoğun ilgi

Emzirmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anne sütünün bebeğin bağışıklığını güçlendirdiğini vurgulayan Bahran, emzirme sırasında diş çürüğü oluşumunu engellemek için doğru emzirme alışkanlıklarının benimsenmesi gerektiğini söyledi. Gece emzirmeleri ve biberonun yanlış kullanımı gibi faktörlerin diş çürüklerine yol açabileceğini ifade etti.

Diş Hekimi Muayenesinin Önemi

İlk diş çıktıktan sonra 6 ay içinde diş hekimi muayenesinin yapılması gerektiğini belirten Dr. Dt. Tuğba İlalan Bahran, erken yaşta diş hekimi ziyaretlerinin, diş sağlığı sorunlarının önceden tespit edilip, tedavi edilmesini sağlayacağını ve çocukların diş hekimine olan korkularını yenmelerine yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA