Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Alıcık köyünde yaşayan 52 yaşındaki S Aydın, yıllarca inşaat projelerinde çalıştıktan sonra emekli olduktan sonra köyüne dönerek bir süt çiftliği kurdu. “Kızlarım” diye seslendiği ineklerinden sağılan sütleri, bölgedeki özel müşterilerine “sütsever” olarak adlandırdığı bir kitleye satıyor. 3 yıl içinde hayvan sayısını 50’den 100’e çıkarmayı planlayan Aydın, yurt geneline açılmayı hedefliyor.
Kocaeli’nde inşaat mühendisliği yapan eşinin vefatı sonrasında, COVID-19 salgını döneminde memleketine dönen Aydın, başlangıçta hobi bahçesi kurmayı düşünüyordu. Ancak yaptığı araştırmalar sonucunda süt ineği yetiştirmeye karar verdi. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden destek alarak süt sağım ünitesi ve diğer ekipmanları temin eden Aydın, ilk yıl Danimarka’dan kaliteli jersey ırkı 10 gebe düve satın alarak işe başladı.
Aydın, “Daha mutlu edecek bir iş arayışı içindeyken jersey ineklerini duydum. Çiftliğimizi kurduk. Şimdi ‘kızlarım’ adını verdiğim ineklerimle mutlu, mesut yaşıyoruz,” diyerek yeni yaşamına dair duygularını paylaştı.
Günlük 400 litre süt üretimi gerçekleştiren Aydın, çiftliğinde tereyağı, yoğurt, peynir ve çökelek gibi süt ürünleri de üretiyor. Gelen talep üzerine çiğ süte yönelerek üretimini artırdıklarını belirten Aydın, “Sütün tamamını ‘sütsever’ adını verdiğimiz müşterilere satıyoruz. İşlerimiz güzel ve yoğun. Üretmekten, çalışmaktan memnunum,” dedi.
Ayrıca, çiftliğinde 4 gence istihdam sağlayan Aydın, yerel üretim yaparak hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de bölgedeki gıda ihtiyacına cevap veriyor. Çiftlikte üretilen süt ürünlerinden marketlerinde satış yapan Adem Çetin ise, “Müşterilerimiz kaliteden çok memnun” şeklinde konuştu.