İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bulunan Hezarfen Havalimanı’nda sabah saatlerinde eğitim uçağı kazası yaşandı. İniş sırasında pistte duramayan uçak, pist dışına çıkarak toprak alana girdi. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken pilot, tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı.

UÇAK İNİŞ SIRASINDA PİSTTEN ÇIKTI

Olay, sabah saatlerinde Hezarfen Havalimanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, iniş yapan eğitim uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle pistte tutunamayarak toprak alana yöneldi. Pilot, uçağı kontrol altında tutarak emniyetli şekilde durdurmayı başardı.

Bariyerleri aşıp karşı şeride geçti! Tanker alev alev yandı
Bariyerleri aşıp karşı şeride geçti! Tanker alev alev yandı
İçeriği Görüntüle

PİLOT HASTANEYE KALDIRILDI

Kazanın ardından yapılan ihbar üzerine havalimanına çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayda yaralanan olmazken uçakta bulunan pilot, tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.

KAZANIN NEDENİ ARAŞTIRILACAK

Eğitim uçağı, ilk müdahale ve incelemelerin ardından teknik kontrollerin yapılması amacıyla bulunduğu yerden çekildi. Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için teknik inceleme başlatılacağı öğrenildi.

Kaynak: iHA