Eğitim Sen Genel Sekreteri Zülküf Güneş, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Güneş, "Bu kanun gerçek anlamıyla bizi temsil etmiyor. Yasalaşmış olması bu kanunun meşruluğunu göstermez. Mücadelemiz kararlılıkla sürecek" dedi.

YASALAŞMA SÜRECİ VE TEPKİLER

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda iktidar partilerinin oylarıyla kabul edilerek yasalaştı. Güneş, kanunun, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimin bileşenlerinin görüşlerini almadan hazırladığını belirterek, "Bu kanun, AYM'nin daha önce verdiği iptal kararına rağmen, tüm eleştiri ve itirazlara rağmen yasalaşmıştır" ifadelerini kullandı.

'EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İLKESİ'

Güneş, "Bu kanunun, bir milyonu aşkın eğitim emekçisi ve ataması yapılmayan öğretmen nazarında bir anlamı yoktur" diyerek, eğitim ve bilim emekçilerini yok sayan bir düzenlemenin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, öğretmenlerin kariyer basamaklarıyla sınıflandırılmasının eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldırdığını, meslekteki ekonomik yoksulluğu görmezden geldiğini dile getirdi.

YENİ BİR MESLEK KANUNU TALEBİ

Güneş, mevcut kanunun yetersiz olduğunu ve eğitim emekçilerinin hak ve taleplerini kapsamadığını belirterek, "Tüm eğitim ve bilim emekçilerinin hak ve taleplerini kapsayan yeni bir meslek kanunu hazırlanmalıdır" çağrısında bulundu. Eğitim Sen'in, eğitim emekçilerinin özlük, ekonomik ve demokratik haklarını geliştirmek için mücadeleye devam edeceğini sözlerine ekledi.

2024 KPSS ön lisans tercihleri ne zaman yapılacak? 2024 KPSS ön lisans tercihleri ne zaman yapılacak?

Eğitim Sen'in bu kanuna karşı olan itirazları, iş güvencesine dönük müdahaleleri içeren maddelerin geri çekilmesiyle sonuçlansa da, Güneş, "Bu kanun gerçek anlamıyla bizi temsil etmiyor" dedi ve mücadelelerinin süreceğini açıkladı.

Kaynak: T24