Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu (EMYO) bünyesindeki Polimer Teknolojileri Bölümü’nde eğitim gören beş kız öğrenci, Ege Plastik Sanayicileri Derneği’ni (EGEPLASDER) ziyaret ederek Plastik sektörüne ilişkin gelecek planlarını ve beklentilerini paylaştı. Kariyer yolculuklarını Plastik sektöründe sürdürmek isteyen öğrencilerden Gülçin Çokan, Merve Arlı, Sema Kanık, Zeynep Şişman ve Yaren Yedekçi EGEPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Plastik Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (PLASFED) Başkan Yardımcısı Şener Gençer, İBA Stratejik İletişim Danışmanlığı Kurucusu Serkan Aksüyek ve Dernek Sekreteri Yasemin İme Beyazıt tarafından misafir edildi.
“MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNU ÇOK SANAYİCİMİZ VAR”
Kız öğrencilere sektörün gelişimi ve ara işgücü ihtiyacı hakkında kapsamlı bilgiler veren Gençer, sektörde başarıya ulaşmış iş insanları arasında çok sayıda meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunu sanayicilerin yer aldığına dikkat çekti. Plastik sektörünün ara işgücüne en fazla ihtiyaç duyan sektörler arasında başı çektiğini anımsatan Şener Gençer, öğrencilerin sektörün en gelişmiş olduğu illerin başında gelen İzmir’de eğitim almalarının büyük şans olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı:
“HER MEZUNA KAPIMIZ AÇIK”
“Sizlere olan ihtiyacımızın büyüklüğünü anlamanız zor olabilir. Ancak bizler bu ihtiyacın farkındayız. Dünyada 7’inci, Avrupa’da ikinci büyük üretim gücüne sahip sektörün mensupları olarak bu bölümden başarı ile mezun olan her öğrencimize kapımız açık. Hemen istihdam etmeye hazırız. Hele ki bu istihdamı kız öğrencilerimizden yapacaksak mutluluğumuz daha da artar. Sizler yeter ki bu sektörün size sağlayacağı faydaların farkında olun.”
Ara iş gücünün Türkiye ortalamasının çok üzerinde gelire sahip olduğunu kaydeden EGEPLASDER Başkanı Şener Gençer, Türkiye’nin sanayi altyapısına ve ihtiyaçlarına uygun bir mesleki eğitimi hala başaramamış olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.
GİTMESİNLER DİYE…
Şener Gençer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lisede ve üniversitede polimer ve plastik üzerine eğitim gören tüm gençlerimizi istihdam etmeye hazırız. Firmalarımıza çok sayıda genç mühendis başvuruyor. Ancak bu kadar çok sayıda mühendisin olmasının yanlışlığı bir yana onları istihdam edecek firmalarımız da yok. Ancak kalıp çekecek, enjeksiyon yapacak, şişirme yapacak, hammadde işleyecek genç işgücüne çok ihtiyacımız var. Bu gençlerimize ödediğimiz ücretler, mühendislere ödenen maaşların da üzerinde. Yetişmiş gençlerimiz bir yerlere gitmesinler diye adeta gözlerinin içine bakar olduk.”