Güncel

Ege Üniversitesi'nde sanal laboratuvarların küresel eğitimdeki rolü incelendi

Ege Üniversitesi tarafından yürütülen Horizon Europe destekli VILLAGE projesi, mühendislik eğitiminde sanal laboratuvarların etkilerini inceleyerek uluslararası konferanslar ve çalıştaylar düzenledi, sonuçları internet üzerinden paylaşıldı.

Abone Ol

Ege Üniversitesi tarafından yürütülen Horizon Europe programı MSCA çağrısı kapsamında desteklenen VILLAGE (Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education) projesi, sonuçlarını paylaşmaya başladı. Emoda (Türkiye), Digi Mind Sphere (İtalya), SquareDev (Yunanistan), National Institute of Chemistry (Slovenya), Eolas S.L (İspanya), Azerbaijan State Agriculture University (Azerbaycan), Munster Technological (İrlanda) ve RTU Liepajas University (Letonya) ortaklığında yürütülen proje, 48 ay süresince destekleniyor ve bu süre zarfında 23 değişim gerçekleştirildi.

Proje kapsamında mühendislik eğitiminde sanal laboratuvarların küresel ölçekte incelenmesine yönelik iki uluslararası konferansta sözlü sunumlar yapıldı. Ayrıca, ‘Mühendislik Laboratuvarları için Dijital Öğrenme’ ve ‘Mühendislik Eğitiminde Öğretim Tasarımı Modelleri’ başlıkları altında iki uluslararası çalıştay düzenlendi. Proje araştırma sonuçlarının geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamak amacıyla öğretim tasarım modelleri veri tabanı ve puan sıralamaları, Zenodo açık erişimli dijital arşivinde paylaşıldı. Projeye ilişkin güncel bilgiler ve sonuçlar ise ‘www.thevillageproject.eu’ adresinden erişime sunuldu.

VILLAGE Projesi, mühendislik öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin pandemi sonrası öğretim süreçleri ile laboratuvar uygulamalarına yönelik ihtiyaçlarını çok disiplinli ve kültürel bir bağlamda yeniden incelemeyi hedefliyor. Ayrıca, görüşler doğrultusunda yeni öğretim tasarım modelleri için yol haritaları belirlenmesi ve etkili, sürdürülebilir öğretim modelleri oluşturmak amacıyla pilot sanal laboratuvarlar ve öğrenme materyalleri geliştiriliyor.