Ege Üniversitesi (EÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen “IV. Uluslararası Bilim Şenliği Lisansüstü Tez Buluşmaları” etkinliği başladı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğin açılışı, EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) Konferans Salonu'nda yapıldı. Açılışa, Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, akademik ve idari çalışanlar, konunun uzmanları ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

+++ Eü’de “Iv. Uluslararası Bilim Şenliği” Başladı(2)

CİDDİ ADIMLAR

Açılış konuşmasında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, üniversitenin son 6 yılda önemli mesafeler kaydettiğini belirterek, “Ege Üniversitesi, akademik ve idari anlamda büyük ilerlemeler kaydetmiş ve araştırma üniversitesi olma yolunda ciddi adımlar atmıştır. Eğitim öğretimde kaliteyi artırma, öğrenci odaklılık ve araştırma üniversitesi olma hedeflerine ulaşan üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından 5 yıl süreyle ‘Tam Kurumsal Akreditasyon’ almaya hak kazanmış, ‘Araştırma Üniversitesi’ unvanını elde etmiştir. Ayrıca, öğrenci odaklılıkla ilgili belgeleri Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, Cumhurbaşkanımızın elinden almıştır. Bu başarıda, Rektörümüzün çabaları ve vizyonerliğinin payı büyüktür” diye konuştu.

+++ Eü’de “Iv. Uluslararası Bilim Şenliği” Başladı(3)

AKADEMİK İŞBİRLİKLERİ

Prof. Dr. Mutluer, Uluslararası Bilim Şenliği'nin önemine dikkat çekerek, “Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak, önceki yıllarda sürdürdüğümüz yoğun çalışmalarla, lisansüstü tezlerden özellikle de doktora tezlerinden mezuniyet öncesi yayın şartının, üniversitemiz lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliğine eklenmesini sağladık. Uluslararası Bilim Şenliği Lisansüstü Tez Buluşmaları, lisansüstü öğrencilerinin (yüksek lisans ve doktora) tez konularını ve araştırmalarını sundukları bir etkinlik olarak, bilimsel çalışmaların paylaşılmasını, farklı alanlardaki araştırmaların tanınmasını ve akademik iş birliklerinin geliştirilmesini hedefliyor. Ayrıca, kültürel etkileşim ve uluslararası iş birliği de sağlanmaktadır. Katılımcılar, kendi araştırmalarını sunarak geri bildirim alırken, diğer öğrencilerin ve akademisyenlerin çalışmalarına da katkıda bulunacaklar. Etkinliğimizi her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi planlıyoruz. Bu yıl, toplamda 11 oturum düzenlenecek ve 43 bildiri sunulacak. Multidisipliner bir etkinlik olarak farklı alanlardan tezler katılımcılara sunulacak” dedi.

Kaymakam Kılıç, şampiyon Mücahit Turgut ile görüştü Kaymakam Kılıç, şampiyon Mücahit Turgut ile görüştü

TEZ SUNUMLARI

İki gün sürecek etkinlikte, Arkeoloji, Psikoloji, Tarih, Edebiyat, Yabancı Dil, Gazetecilik, İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Coğrafya, Halkla İlişkiler, Felsefe ve Sosyoloji gibi pek çok farklı alanda hazırlanan lisansüstü tezler, uzman jüri üyelerinin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Bülten