Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Ege Üniversitesi Bornova Gençlik Merkezi ve Öğrenme Tasarımları ortaklığında hayata geçirilen Gameathon İzmir Projesi, birçok paydaşın katkısıyla gençlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü, Çaykur, Kızılay Bornova Şubesi ve GDZ Elektrik Dağıtım’ın desteklediği etkinliğin koordinatörlüğünü Gençlik Lideri Devrim Işık ve Haluk Gürleyen üstlendi.
OYUN VE ÖĞRENME MARATONU
Projenin birinci gününde düzenlenen "Oyun ve Öğrenme Maratonu" ile gençler, çeşitli atölyelerle bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Etkinlik kapsamında düzenlenen atölyeler arasında "Bazı Gençler Daha da Haklı", "Doğa Dostu Kariyer Haritası Oluşturma", "Mindfulness ile Zihinsel Esneklik", "Müzik ile İyi Oluş Hali", "Duygusal Dayanıklılık", "Scratch Öğreniyoruz", "Afet Yönetimi Atölyesi", "Flört Mü Şiddet Mi?", "Oyunlaştırma Atölyesi", "Gençlik Hakları Atölyesi", "Hareketli Oyunlar", "Podcast 101", "Avrupa Gençlik Fırsatları Atölyesi", "Ayırmıyoruz Birleştiriyoruz", "Sosyal Girişimcilik Atölyesi", "Dilbaz: Etkili İletişim Atölyesi", "Kişisel Marka - Kariyer Yönetimi" ve "Yaratıcı İleri Dönüşüm: Çanta Tasarımı Atölyesi" yer aldı. Atölyelerin yanı sıra bahçede düzenlenen oyunlar, gençlerin keyifli vakit geçirmesine ve sosyal etkileşimlerini artırmasına olanak sağladı.
ÇOCUK HAKLARI SEK SEK İLE BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞİYOR
Programın ikinci gününde, Kemalpaşa 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu'nda 3. sınıftan 6. sınıfa kadar tüm şubelere "Çocuk Hakları Sek Sek" oyunu oynatıldı. Bu etkinlikte çocuklara, sahip oldukları haklar hakkında bilgi verildi ve çeşitli yöntemlerle bu hakları yorumlamaları ve analiz etmeleri sağlandı.
GÖNÜLLÜLERİN GÜCÜYLE BÜYÜYEN PROJE
Gameathon İzmir Projesi boyunca 30 gönüllü, etkinliklerin başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı sağladı. İki gün süren etkinlikler sonucunda toplamda 1023 kişiye ulaşılarak büyük bir başarı elde edildi. Bu proje, gençlerin sosyal becerilerini geliştirmek ve bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla önemli bir adım olarak öne çıkıyor.