E-ticaret platformu Trendyol'un öncülüğünde ve T3 Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen bu yarışma, yerel üreticilerin dijital pazarlara ulaşımını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

SON DAKİKA: 2025 Asgari Ücret Zammı | Hükümet Harekete Geçiyor, Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? SON DAKİKA: 2025 Asgari Ücret Zammı | Hükümet Harekete Geçiyor, Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

E-Ticaret Hackathonu, Üretken Yapay Zekâ (Generative AI) alanında projeler geliştiren veya geliştirmek isteyen lise ve üniversite öğrencileri, mezunlar ve profesyonellere açık. Katılımcılar, en az 2, en fazla 4 kişilik takımlar halinde başvuru yapabilirler. Başvurular t3kys.com adresi üzerinden alınacak ve jüri tarafından ön elemeden geçirilecek.

Yarışma Tarihleri ve Yer

Katılım hakkı kazanan ekipler, 2-3 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’daki Trendyol Yarının Köyleri Kürkçüler Dijital Merkezi’nde düzenlenecek Hackathon’da yarışacaklar. Yarışma süresince, NLP (Doğal Dil İşleme), CV (Bilgisayarla Görü) ve multimodal teknolojiler kullanılacak. Hackathon'da, ürün fotoğraflarından otomatik ürün isimleri ve açıklamaları oluşturma, ürün fotoğraflarının kalitesini artırma ve çok dilli destek sağlayarak yerel üreticilerin uluslararası pazarlara ulaşmasını kolaylaştırma gibi çözümler geliştirilmesi bekleniyor.

Ödüller ve Değerlendirme Kriterleri

Projeler, yenilikçilik, uygulanabilirlik, teknolojik zorluk, sunum kalitesi ve demo kriterlerine göre değerlendirilecek. Yarışmayı birincilikle tamamlayan takım 100 bin TL, ikinci takım 80 bin TL ve üçüncü takım ise 60 bin TL ödül alacak.

E-Ticaretin Yerel Üreticilere Katkısı

Trendyol, bu Hackathon ile Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkıda bulunmayı ve üretken yapay zekâ uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Ayrıca, açık kaynak kodlu çözümlerle milli teknoloji ekosistemine katkıda bulunma amacı güdülüyor. Yarışmanın kırsal alanlarda dijital dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunması bekleniyor.

Kaynak: İHA