Türkiye'nin ilerlemesinde temel taşlardan birinin genç nüfus olduğunu belirten Dr.Kasapoğlu; “Gençliğin gücü̈, Türkiye'nin geleceğinin inşa edildiği temel taşıdır. Bu, ülkeyi dönüştüren endüstriyel, bilimsel, teknolojik, eğitimsel ve gelişimsel projelerin arkasındaki itici güçtür. AK Parti Hükûmetleri, bu önemli demografik gerçeği tanıyarak gençlik sektörüne büyük yatırımlar yapmıştır. 850'den fazla devlete ait yurt, neredeyse bir milyon üniversite öğrencisine ev sahipliği yaparak akademik hayallerini gerçekleştirmeleri için uygun bir ortam sağlamaktadır. Gençlere destek olmak amacıyla kurulan yeni Aile ve Gençlik Bankası, evlenmeyi düşünenlere faizsiz kredi imkânı sunmaktadır. Genç öğrencilere destek sağlamak için aylık 10 GB ücretsiz mobil internet, genç öğrenenleri global bilgi dünyasına bağlayan bir can simidi haline gelmiştir. Geleceklerine yatırım yapmak isteyen gençler, telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar gibi elektronik cihazlar alırken, bir defaya mahsus vergiden muafiyet imkanından yararlanmaktadırlar. Bu girişimler, Türkiye'nin gençliği güçlendirmeye ve yaşamın her alanında ilerlemeyi sürdürmeye olan değişmez kararlılığının sembolüdür.” diye yazdı.

Sporda Türkiye

Spor arenasında Türkiye’nin üstün bir başarı göstererek tarihindeki en fazla madalya sayısına Tokyo 2020 yaz olimpiyatlarında ulaşıldığını belirten Kasapoğlu, “Şimdi, Paris 2024 Olimpiyatları için sahne hazırlanmış durumda; Türkiye'nin sporcuları yüzme, atletizm, futbol, basketbol ve voleybol gibi birçok spor dalında yıllık madalya rekorlarını istikrarlı bir

şekilde kırmaya devam ediyor. Bu başarı dalgası, Gençlik ve Spor Bakanlığı liderliğindeki kapsamlı altyapı ve tesis geliştirme projeleri tarafından desteklenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Teknolojide Devrim

Türkiye'nin son yirmi yılda teknoloji ve inovasyona yönelik yolculuğunun adeta bir devrim niteliğinde olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “Bu dönüşümün merkezinde Türkiye'nin yabancı teknolojilere olan bağımlılığını azaltmayı amaçlayan cesur bir program olan "Milli Teknoloji Hamlesi" bulunmaktadır. Bu kararlı taahhüt, Türk üniversitelerini ve araştırma kurumlarını yapay zekâ, biyoteknoloji ve yenilenebilir enerji araştırmalarında öncü konuma taşımıştır. Sonuç olarak, Türkiye teknolojik öz-yeterliliğe doğru ilerlemektedir. Her yıl düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji organizasyonu Teknofest, savunma sanayisi, havacılık ve robot

teknolojilerini içeren yenilikçi teknolojileri sergileyen yarışmalar, atölye

çalışmaları ve sergilere ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl, tüm yaş aralığından yaklaşık bir milyon hayran, kendilerini teknolojik harikaların dünyasına kaptırmaktadır. Türkiye'nin sürdürülebilir ulaşım ve yenilik alanındaki atılımı, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) adlı Türk elektrikli aracını destekleme çabasıyla örneklenmektedir. Türkiye’detasarlanan ve üretilen bu çığır açıcı tam elektrikli araç, Türkiye'nin yeşil teknoloji ve mobilete çözümleri merkezi olarak artan itibarını simgeliyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Artık Bir Savunma Sanayi Devi ve İnsansız Hava Aracı İnovatörü

Türkiye'nin savunma sanayisinin, önceki yıllardaki gibi dış ülke silah ithalatına bağımlılıktan çok uzak olduğunu ve devrim niteliğinde bir dönüşüm geçirdiğini belirten Kasapoğlu, “Son yıllar Türkiye’nin öz yeterlilik ve yerli inovasyona doğru örnek bir geçişine tanıklık etmiştir. Türkiye Altay Ana Muharebe Tankı, MILGEM Korvetleri ve T129 ATAK Helikopterleri gibi önemli savunma projelerini başlatmış, yerli savunma sistemleri geliştirme ve yabancı tedarikçilere olan bağımlılığı azaltma konusundaki kararlılığını sergilemiştir. Ayrıca, Türkiye, Türk Havacılık Sanayii (TAI) ve Baykar'ın bu rönesans’ta önemli roller üstlendiği insansız hava aracı teknolojileri alanında çarpıcı ilerlemeler kaydetmiştir. Bayraktar TB2, Türkiye'nin drone teknolojisindeki küresel tanınırlığının bir göstergesi olarak öne çıkmakta; savaş yetenekleri ve maliyet avantajı nedeniyle birçok ülkede büyük talep görmektedir. Bayraktar TB2, Türk askeri operasyonlarında önemli bir rol oynamış, Türkiye'nin bölgedeki etkisini güçlendirmiştir.” diye yazdı.

Mecliste gündem SGK borçları: Elimizi kolumuzu bağlıyorlar Mecliste gündem SGK borçları: Elimizi kolumuzu bağlıyorlar

Altyapıda Dönüşüm

Türkiye’nin bilhassa son on yılda ulaşım ağlarına, enerji altyapısına ve kentsel yenileme projelerine yaptığı büyük yatırımların katkısıyla, dikkat çekici bir dönüşüm yaşadığını belirten Kasapoğlu, “Yeni İstanbul Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren Hatları, Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri, Marmaray tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu gibi projeler, sadece bağlantıları iyileştirmekle kalmayıp Türkiye’yi Avrupa, Asya ve Afrika'yı birbirine bağlayan kilit bir transit merkez olarak konumlandırmıştır.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin 100. yılında, yüz yıllık ilerlemeyi kutladığını ve milletimizin; adanmışlığın, ilerlemeye olan sarsılmaz bağlılığın dönüştürücü gücü̈ ve canlı kanıtı olduğunun altını çizen Kasapoğlu, “Geleceği yakalamaya hazır genç nüfusu, gelişen teknolojik sektörü ve gelişen savunma sanayisiyle Türkiye, halkına ve dünyaya umut veren, heyecan verici, dinamik bir geleceğe hazırlanıyor.” ifadeleriyle yazısını noktaladı.

Kaynak: Bülten