Proje, özellikle Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen girişimci kadınların öncelikli olarak değerlendirileceği bir süreç sunuyor. Başvurular arasından seçilecek 40 kadın girişimciye 2 hafta sürecek mentörlük desteği sağlanacak. Bu süreçte katılımcılara, doğru hedef kitle belirleme, içerik oluşturma, rakip analizi, çevrim içi reklam kampanyaları oluşturma gibi önemli konularda eğitim verilecek.

Mentörlük sürecini başarıyla tamamlayan kadın girişimciler arasından jüri tarafından seçilecek 20 kişiye toplamda 1 milyon lira hibe desteği sağlanacak.

Bitcoin'de Yatırımcıyı güldüren kazanç! | 100 Bin TL yatıran bakın ne kadar kazandı Bitcoin'de Yatırımcıyı güldüren kazanç! | 100 Bin TL yatıran bakın ne kadar kazandı

Türk Telekom’un Vizyonu

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, "Dijitalde Hayat Kolay" projesinin, kadınların dijital becerilerini artırarak ekonomik ve toplumsal hayata daha aktif katılımlarını sağlamayı hedeflediğini belirtti. Sancaktaroğlu, sürdürülebilir kalkınma için kadınların hayata eşit katılımını destekleyen projeler üretmeye devam edeceklerini vurguladı.

Projenin Ortakları ve Destekleri

TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Saygın Baban, projenin dijital ve yeşil dönüşüme uyum sağlamaya odaklandığını, kadın girişimcilerin işlerini geliştirmelerine olanak tanıyacağını ifade etti. UNDP Türkiye Stratejik Ortaklıklar ve Özel Sektör Program Yöneticisi Hansın Doğan ise, kadınların dijital yetkinliklerini geliştirmenin, topluma ve ekonomiye yeni bakış açıları kazandıracağını belirtti.

Bu proje, 18 yaş üzeri tüm girişimci kadınlara açık olup, başvurular 12 Ekim'e kadar Türk Telekom’un internet sitesi üzerinden yapılabilir.

Kaynak: AA