Acı soruları bir bir sıralayıp yazıyı noktalayacaktım bugün. Adalet arayışının sosyal medyadan sürdüğü güzel ülkemde neyse ki güzel şeyler de oluyor. 
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite bünyesinde Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulduğunu duyurdu. Haberi sosyal medya hesabından paylaşan Prof. Dr. Özkan şu ifadeleri kullandı:
"İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Kurucu Dekanı ve Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı ((@yucita_tr) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Değerli hocamız @TekeliogluYavuz, Gourmand Awards 2023 yılı yarışmalarında Dünyanın En İyi 2’nci Dergisi seçilen YÜciDER-Gİ’nin 4’üncü sayısını takdim etti. Özverili çalışmaları için kendisini kutluyorum.Akdeniz Üniversitesi olarak, ülkemizin değerlerinin tanıtılması ve tescillendirilmesini destekliyoruz. Bunun için önemli bir adım atıp Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizi kurduk. Üniversitemizin ilk günden beri öncü olduğu bu alanda elimizden gelen tüm katkıyı sunacağız."

Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi adımını atan Prof.Dr Özlenen Özkan'ı ve emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Yerinde bir karar, önemli bir adım. Bu adımı Prof.Dr. Yavuz Tekelioğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle değerlendirmiş:
"Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı makamında ziyaret ederek kendilerine dergimizin 4. sayısını takdim ettik. 

Coğrafi işaretlerle ilgili çalışmalarını 1997 yılında başlatan Akdeniz Üniversitesi o tarihte şahsım ve ekibim tarafından kurulan "Akdeniz Ülkeleri Ekonomik Araştırmalar Merkezi" ile 2012 yılına kadar çok önemli projeleri gerçekleştirerek Türkiye'de bu alanda çalışan tek üniversite oldu.

Daha sonra paralel yapılanma nedeniyle kapatılan merkez, YÜcİTA'nın kuruluşu ile bir STK olarak yoluna devam ederken, sayın Özkan'ın yönetime gelmesiyle 17 Mayıs 2024 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
Türkiye ve Antalya için çok önemli çalışmalar yapacağına inandığımız bu merkezin kuruluşunu gerçekleştirdiği için Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı yürekten kutlarken, ziyaretimizde gösterdiği zarif ev sahipliği için de kendilerine çok teşekkür ederiz.

Gelecek coğrafi işaretlerle gelecek!"

Coğrafi işaretin öneminin öğrenilmesiyle, kalitede standardizasyon, markalaşma planlanıyor. İklim ve yeryüzü şekillerinin etkisiyle, üretim tekniğiyle Türkiye'ye has olan ürünlerin, tüm dünyada vitrine çıkması, bu aşamada da üreticiden ihracatçıya kadar her aşamada  "kazandırması", üretimin ve çeşitliliğin sürdürülmesi hedefleniyor.

 Başta Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu hocamız olmak üzere, Türkiye’nin yöresel ürünleriyle tüm dünyada tanınması için alın teri döken kocaman bir YÜciTA ekibi var. 
Türkiye'yi karış karış gezerek nice akademisyene, devlet yöneticisine, gazeteciye, ücreticiye, iş insanına bıkmadan usanmadan coğrafi işaretin önemini anlatan, Avrupa'da bizi temsil eden ve çıkardığı dergiyle dünya devlerine meydan okuyarak ödüller alan, tüm başarılı örneklerin ülkemizde de uygulanması için bıkmadan usanmadan  "Türkiye Coğrafi İşaretler Enstitüsü kurulmalı" diyen Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu hocama ve ekibine hepimizin bir teşekkür borcu var. 

Teşekkürler Yavuz Hocam, iyi ki varsınız! 

Bir teşekkür yolu da tamamen gönüllü destekleriyle süren harekete katılmak kuşkusuz. YÜciTA gönüllüsü olabilir, ansiklopedi niteliğindeki YÜciDER-Gİ için bağışta bulunabilir hatta dergiyi satın alabilirsiniz. 

Gücünü vatan sevgisinden alan bu anlamlı harekete minnetimiz de desteğimiz de hep sürsün.