Çin'in ekonomik teşvikleri hakkında yeterli bilgi verilmemesi ve teşviklerin eksikliği, yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Bu durum, hem Çin anakarasında hem de Hong Kong'daki hisse senetlerinde ciddi bir düşüşe yol açtı. Şanghay bileşik endeksi, gün sonunda yüzde 6 değer kaybederek 3.228,86 puana geriledi. Hong Kong'da ise Hang Seng endeksi yüzde 0,6 düşüşle 20.795 puanda işlem görüyor. Şenzen Bileşik Endeksi de yüzde 8,65 azalarak 1.917,32 puana indi.

Selçuk Bayraktar: "Hayatta Kalmak, Teknoloji ve Ekonomi İşbirliği ile Mümkün" Selçuk Bayraktar: "Hayatta Kalmak, Teknoloji ve Ekonomi İşbirliği ile Mümkün"

Asya borsalarında genel olarak karışık bir seyir izlenirken, Güney Kore’de tatil nedeniyle işlem yapılmıyor. Çin hükümetinin yeni ekonomik teşviklere yönelik isteksizliği, risk iştahını azaltıyor ve piyasalar üzerindeki satış baskısını artırıyor.

Japonya'da ise Ekonomi Bakanı Ryosei Akazawa, para politikasıyla ilgili kararların Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) yetkisine girdiğini belirtti. Dolar/yen paritesi, yüzde 0,1 artışla 148,4 seviyesinden kapanırken, şu anda yüzde 0,2 artışla 148,5 seviyelerinde işlem görüyor. Japonya'da eylül ayına ilişkin makine siparişleri ise yıllık yüzde 6,5 azaldı. Bu gelişmelere paralel olarak, Nikkei 225 endeksi yüzde 1,1 artışla 39.299 puandan kapandı.

Bölgedeki faiz kararları da dikkat çekiyor. Yeni Zelanda Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75 seviyesine indirdi. Hindistan Merkez Bankası ise politika faizini yüzde 6,50 seviyesinde sabit tuttu. Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,8 artışla 82.265 puandan işlem görüyor.

Kaynak: bigpara.hurriyet