Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi, kitapların zarif ciltlerle buluştuğu atölye çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Deri, kumaş ve kağıdın ustalıkla işlenerek kitapların sadece korunmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda estetik birer sanat eserine dönüşmesini sağlayan cilt sanatı, bu yıl da yoğun ilgiyle karşılandı.
Merkezdeki cilt sanatı dersleri, katılımcıların hem geleneksel zanaatları öğrenmesini hem de sanatçı kimliği kazanmasını sağlıyor. Kursiyerler, ilk günlerinden itibaren cilt sanatına dair birçok teknik bilgi ediniyor ve atalarından miras kalan bu sanatı günümüze taşımak için çalışıyor. Kursiyerlerden Mehmet Sinan Güneş, bu sanatın kaybolmaya yüz tuttuğunu belirterek, "Geleneksel zanaatların yaşatılması ve canlı tutulması büyük önem taşıyor. Bu merkez de bu anlamda oldukça kıymetli" dedi. Ayrıca, bu tür sanatların insan ruhuna hitap ettiğini vurgulayan Güneş, sanatın huzur veren yönüne dikkat çekti.
Yüksek lisans öğrencisi Fatma Altunbaş ise, “Geleneksel Türk sanatlarından biri olan cilt sanatının teknik yönlerini öğreniyoruz. Keçi derisi kullanarak nasıl cilt yapılır, bu sanatın tarihi nasıl icra edilmiş, bu gibi soruları keşfetme fırsatımız oluyor” ifadelerini kullandı.