Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Gölge Bakanı Aylin Nazlıaka, CHP lideri Özgür Özel’in başkanlığında 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek olan “Bağımsız Yaşam Hakkı” temalı Engellilik Çalıştayı hakkında açıklamalarda bulundu. Nazlıaka, çalıştayın engelli bireylerin bağımsız yaşam hakkını güçlendirmek için önemli bir adım olduğunu belirterek, etkinlikte hak temelli engelli politikaları, sağlığa ve adalete erişim ile kadının güçlenmesi için engelli politikalarının ele alınacağını ifade etti.
GÜNDEMDE NELER VAR?
Çalıştayın ilk günü olan 31 Ocak'ta CHP’li belediyelerin yöneticileri, dünyadaki ve Türkiye’deki en iyi engellilik projelerine dair grup çalışmaları yapacak. Prof. Dr. Pınar Okyay moderatörlüğünde düzenlenecek oturumda ise İPA Başkanvekili Av. Turan Hancerli, BM Kadın Birimi’nden Gülbanu Altunok Dertli, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hatice Şahin ve İzmir Barosu’ndan Av. Müjgan Bilgen Özen konuşma yapacak.
ÖZGÜR ÖZEL’DEN AÇILIŞ KONUŞMASI
1 Şubat’ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştay, 15 ayrı masada gerçekleştirilecek tartışma ve fikir alışverişleriyle devam edecek. Çalıştayın ikinci gününde sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve partinin il başkan yardımcıları bir araya gelerek çözüm odaklı politikalar geliştirecek.
SONUÇLAR 2 ŞUBAT’TA DUYURULACAK
Üç gün sürecek etkinliğin sonuç bildirgesi, 2 Şubat 2025 tarihinde CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenecek bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. Nazlıaka, “Engelli birey yoktur, engellenen birey vardır. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.