Bakanlık, balık ölümlerinin görüldüğü bölgeden ve Körfez'in çeşitli noktalarından deniz suyu numuneleri alarak laboratuvar incelemelerine başladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, deniz suyu numunelerinin yetkili laboratuvarlarda incelendiği belirtilirken, ilk değerlendirmelere göre balık ölümlerinin sudaki kirlilik nedeniyle oksijen seviyesinin düşüklüğünden kaynaklandığına dikkat çekildi. Bu durum, suyun kirlenmesi sonucu oksijen seviyesinin canlıların yaşaması için yeterli seviyede olmamasına yol açarak balık ölümlerine neden oldu.

Deniz İzleme Gemisi ve Mobil Laboratuvar Görevlendirildi

Daha ayrıntılı incelemeler yapılması amacıyla, bölgeye Deniz İzleme Gemisi ile birlikte Mobil Su ve Atıksu Laboratuvarı gönderildi. Ayrıca, körfeze deşarj olan 7 derenin ve diğer atık su kaynaklarının denetleneceği açıklandı. Bu denetimlerle, kirliliğin kaynağına ulaşılması ve gelecekte benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması hedefleniyor.

Yerel Yönetimlere Uyarı: Kirlilikle Mücadele Vurgusu

Tekirdağ’daki istismar vakasında yeni gelişme: Daha önce dava açılmış Tekirdağ’daki istismar vakasında yeni gelişme: Daha önce dava açılmış

Bakanlık, yaşanan kirlilikle mücadele kapsamında sorumlu yerel yönetimlere uyarılarda bulunduğunu ve sürecin yakından ve hassasiyetle takip edildiğini belirtti. İzmir Körfezi'nde yaşanan bu çevre felaketi, ilgili tüm kurumların ve yetkililerin dikkatini çekmiş durumda, ve balık ölümlerinin önüne geçmek için çalışmalar hızla devam ediyor.

Bakan Kurum'dan açıklama...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da İzmir Körfezi'nde meydana gelen balık ölümlerine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu memleket bizim. Çocuklarımıza berrak bir gelecek bırakmak zorundayız. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA