Eğitim

Çeşme’de uluslararası gastronomi ve kültür buluşması

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "V. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu"nda, yerel ve uluslararası gastronomi kültürü üzerine önemli paylaşımlar yapıldı.

Abone Ol

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi, V. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Çeşme Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, akademisyenler, yerel protokol ve öğrenciler bir araya geldi.

AÇILIŞ KONUŞMASI: GASTRONOMİ MİLLİ BİR DEĞERDİR

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, gastronominin milli bir değer olduğuna vurgu yaptı. “Gastronomi, kültürlerarası bir barış simgesi haline gelmiştir. İzmir’in lezzetlerini Bakü ve Gence’de tanıtma fırsatı bulduk,” dedi. Ayrıca, fakültenin Gastronomi Akademisi'nde yapılan eğitimler ve öğrenci yurdu çalışmaları hakkında bilgi verdi.

MUTFAK KÜLTÜRÜ VE GÖÇ TEMALI OTURUM

Sempozyumun ilk oturumunda, "Mutfak Kültürü ve Göç" başlığı altında önemli konuşmalar yapıldı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden Prof. Dr. Serkan Şengül, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ahmet Uhri, Halk Bilimi Uzmanı Nihal Kadıoğlu Çevik ve Eğitmen Şef Rıfat Yurttaş, göçlerin mutfak kültürüne etkileri üzerine fikir alışverişinde bulundular.

50 BİLDİRİ SUNULDU

Sempozyumda toplamda 50 bildiri sunuldu. Yüz yüze ve çevrimiçi oturumlar sayesinde katılımcılar, gastronomi ve turizm konularında farklı bakış açıları kazandı. Aynı zamanda mutfak eğitimleri de yoğun ilgi gördü. Temel Barista Eğitimi, Pratik Atıştırmalıklar ve Çeşme lezzetlerinin yer aldığı eğitimler büyük beğeni topladı.

ÇEŞME’NİN TURİZM DEĞERLERİ TANITILDI

Sempozyumun gala yemeği sonrası katılımcılar, Çeşme'nin turistik değerlerini keşfetme fırsatı buldu. Haralambos Kilisesi, Çeşme Kalesi, Arkeoloji Müzesi ve Alaçatı'nın önemli yapıları gezildi.