Yerel Yönetim Haberleri

Çeşme Kitap Günleri kitapseverleri buluşturdu

Abone Ol

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Çeşme Kitap Günleri, 17-20 Ağustos tarihlerinde Çeşme Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kitap şenliğinde birbirinden değerli isimler Çeşmelilerle buluştu. ‘Onlarca yazar, binlerce kitap’ sloganı ile gerçekleştirilen 1. Çeşme Kitap Günleri’nde paneller ve tiyatro gösterimleri de yapıldı. Onur Ödülü Uğur Dündar’a, Emek Ödülü Yaşar Aksoy’a, Edebiyat Ödülü ise Ercan Kesal’a takdim edildi. Etkinlikler boyunca söyleşiler, paneller, tiyatro oyunları izlendi. Ülkenin önde gelen onlarca yayınevinin yeni ve eski kitaplarıyla yer aldığı 1. Çeşme Kitap Günleri’nde birbirinden değerli isimler de imza günleri ve söyleşileriyle katılım gösterdi. Etkinliğin ilk gün programı Medine Çam’ın oynadığı “İnsan merak ediyor” adlı tiyatro gösterisi ile sona erdi.

Birbirinden değerli isimler bir araya geldi

Kitap Şenliği'nin 3. gününde, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili, usta gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi, 24. 25. ve 26. dönem Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Mustafa Balbay ile Dicle Keskinoğlu imza gününde kitapseverlerle bir araya geldi. Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan, “100. Yılında Cumhuriyet'e Sahip Çıkmak”, Gazeteciler; Hakkı Özdal ve Bülent Kepenek de “Muhalefetin Sağı, Solu” adlı panelde Türkiye’nin geçmişi ve bugüne ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan da “100. Yılında Cumhuriyet'e Sahip Çıkmak” adlı paneli gerçekleştirdi.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran “Bu etkinlik, Çeşme’yi turizmin yanı sıra tarihle, gastronomiyle ve sanatla büyütme çabamızın en önemli adımlarından biri. Düşünen, yazan, üreten çok değerli “Onlarca yazar, binlerce kitabı” Yeryüzündeki Cennet Çeşme’mizde ağırlayarak okuyucularıyla buluşturmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.

“Dizeleriyle ruhumuza dokunan tüm yazarlarımıza selam olsun!”

Bu topraklar yüzyıllardır ilginç bir ikilemi besleyip büyütüyor. Bir yanda Nasrettin hocaları, Yunus Emreleri, Mevlanaları, Pir Sultan Abdalları insanlığa armağan eden bu güzel coğrafya diğer tarafta sazıyla, sözüyle, kalemiyle var olmaya çalışan, Vatan Şairi Nazım Hikmet’i sürgüne göndermiş, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve Uğur Mumcu gibi isimlerin haince katledilmelerine şahit olmuş. Madımak’ta 33 şair, ozan ve düşünürün derin acısını toplumsal hafızamıza işlemiş bir coğrafya burası” diye konuştu. Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Böyle bir günde; En büyük ustalardan Yaşar Kemal’i, Sabahattin Ali’yi, Orhan Kemal’i, Ahmet Hamdi Tanpınar’ı, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ı, Aziz Nesin’i, ismini sayamadığımız onlarca güzel ismi anmamak olmaz.. Kalemiyle, yüreğiyle uluslararası alanda göğsümüzü kabartan Orhan Pamuk’a bir selam çakmadan geçmek olmaz. Dizeleriyle ruhumuza dokunan Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nu, Ataol Behramoğlu’nu, Atilla İlhan’ı, Can Yücel’i, Özdemir Asaf’ı, Cemal Süreya’yı…”