Liv Hospital Samsun Çocuk Sağlığı Kliniği’nden Uzm. Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, okullarda hızla yayılan enfeksiyonlara dikkat çekti. Dr. Çebi, çocuklarda ani başlayan yüksek ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, öksürük, yaygın kas ve eklem ağrısı, kusma ve ishal gibi belirtilerin, okullarda bir salgın hastalığın habercisi olabileceğini belirtti. Bu tür viral enfeksiyonların damlacık yoluyla veya yüzeyler aracılığıyla bulaştığını vurgulayan uzman, hasta çocukların okula gönderilmesinin bulaş zincirini artırdığını söyledi.
Dr. Çebi, "Grip ve diğer viral enfeksiyonlar genellikle kendiliğinden iyileşir, ancak hasta çocukların okulda bulunması, enfeksiyonun yayılmasına neden olur," ifadelerini kullandı. Özellikle okul çağındaki çocukların viral enfeksiyon belirtileri gösteriyorsa okula gönderilmemesi gerektiğini dile getiren Uzm. Dr. Çebi, "Çocuğumuzda ani başlayan yüksek ve dirençli ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, öksürük, yaygın kas ve eklem ağrısı, kusma veya ishal durumu varsa, çocuğumuzu okula göndermemek, bulaş zincirini kırmamıza yardımcı olacaktır," dedi.
Ayrıca, viral enfeksiyonlarda 5 günü geçen ateş, genel durumun kötüleşmesi, beslenememe veya geceleri uykudan uyandıran öksürük gibi belirtiler durumunda uzman kontrolüne başvurulması gerektiğini de vurguladı. "Bu belirtiler, zatürre gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Okul bulaşlarını önlemek için ilk 5 gün en riskli dönemdir," diyerek sözlerini tamamladı.