Hasada, Biyoloji Bölümü öğrencileri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl ve Arş. Gör. Tuba Mumcu da katıldı. Hasat sırasında öğrencilere safran çiçeği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Satıl, bu bitkinin önemini ve hasat sırasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Prof. Dr. Satıl, safranın özellikle "mor altın" olarak adlandırıldığını ve ülkemizde Safranbolu'da yoğun olarak yetiştirildiğini belirterek, bu yıl üniversitenin botanik bahçesinde de safran yetiştirilmeye başlandığını vurguladı. Satıl, "Safran, son yıllarda giderek artan bir öneme sahip. Ekim ve kasım ayları arasında yaklaşık bir ay süresince toplanır. Tarihsel olarak çok eski çağlardan beri kullanılan bir bitkidir" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununu anlattı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununu anlattı

Safranın soğanlarını temin eden Altınoluk MYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencisi ve soğanlı bitki üreticisi İrem Karabulut’a da teşekkür eden Prof. Dr. Satıl, safranın dünya çapında değerli bir ürün olduğunu ve fiyatlarının altınla yarıştığını söyledi. Safran hasadına katılan öğrenciler ise bu özel anı hatıra fotoğrafları ile ölümsüzleştirdi.

Kaynak: İHA