Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı çerçevesinde yürütülen BORNBERG Projesi, Bornova ve Heidelberg Belediyeleri arasındaki iklim uyum çalışmalarının önemli bir bileşeni olan eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bornova Belediyesi'nin personel ve yöneticileri için düzenlenen bu eğitimlerde, iklim değişikliği ile mücadelede insanın rolünün kritik önemi vurgulanıyor.

BORNBERG projesi, Bornova’nın iklim değişikliğine uyum sağlama ve karbon emisyonlarını azaltma kapasitesini artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, iki şehir arasındaki iş birliğini güçlendirirken, Bornovalıların konuyla ilgili farkındalığını artırmak amacıyla eğitimler düzenleniyor. Eğitimler, ‘kurumsal kapasite geliştirme’ ve ‘farkındalık oluşturma’ olmak üzere iki ana başlık altında gerçekleştiriliyor. Farkındalık eğitimleri gençler, gençlik çalışanları, çocuklar ve kadınlar gibi hedef kitlelere yönelikken, kurumsal kapasite geliştirme eğitimleri ise personel, yöneticiler ve karar vericiler için akademisyenler tarafından sunuluyor.

Dr. Cemil Tugay: Gazilerimizle köprü olmanız bizim için değerli Dr. Cemil Tugay: Gazilerimizle köprü olmanız bizim için değerli

Bornberg (3)

Bu kapsamda, Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Nurdan Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Emin Selahattin Umdu tarafından verilen farkındalık eğitimlerinde, iklim değişikliği ile mücadelede insanın rolü ele alınıyor ve insanın doğaya verdiği tahribat tartışılıyor.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, BORNBERG Projesi aracılığıyla iklim değişikliği konusunda küresel bir dayanışma örneği sunduklarını belirtti. Başkan Eşki, “Heidelberg, Yaşar Üniversitesi ve Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) ile ortak yürüttüğümüz bu proje, Bornova Belediyesi’nin yeşil geleceğe yönelik iklim ve enerji eylem planının temel taşlarını oluşturacak. Çalışmalarımızı bir üst seviyeye taşıyacağız” dedi.

Kaynak: Bülten