Bu yıl 9. kez Bodrum’da gerçekleştirilen Hamsi Festivali, Karadeniz kültürünü Bodrum'a taşırken büyük bir katılım sağlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle, Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından İskele Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, adeta bir kültür şenliğine dönüştü.
100 METREDEN FAZLA KUYRUK OLUŞTU
Festivalin en dikkat çeken anlarından biri, 3 ton hamsinin halka ücretsiz olarak dağıtılmasıydı. Mısır unuyla hazırlanarak tava da pişirilen hamsiler, katılımcılara ekmek arasında sunuldu. Ancak hamsi almak isteyenler, 100 metreden fazla kuyruk oluşturarak, uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bu kuyruklar, festivalin en yoğun anlarını oluşturdu.
KARADENİZ MÜZİĞİYLE EĞLENCE DORUKTA
Festivalde, Karadenizli sanatçılar sahne alarak katılımcılara kemençe ve tulum eşliğinde müzik ziyafeti sundu. Binlerce kişi, horon oynayarak, Karadeniz'in geleneksel dansını festival alanına taşıdı. Müziğin ve dansın birleştirici gücü, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
PROTOKOL MESAJ VERDİ
Festivalin açılışında söz alan protokol üyeleri, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla'nın hoşgörü kenti olduğunu vurgulayarak, “Güzel memleketimizin her köşesinden birçok vatandaşımız Bodrum’da, Muğla'da hep birlikte kardeşçe yaşıyorlar. Laz’ı, Çerkez’i, Kürt’ü, Türk’ü, yabancı vatandaşlarımız… Kim Türk kimliği taşıyorsa hepsine kucaklarımızı açıyoruz. Muğla’mız, Bodrum’umuz hoşgörü kenti” dedi. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit de, festivalin birlikteliği pekiştiren bir etkinlik olduğunu belirterek, "Sizler mutluysanız biz de mutluyuz Bodrum mutluysa, ülkemiz de mutlu. Birlik ve beraberliğiniz daim olsun, hepinize iyi eğlenceler diliyorum" diye konuştu.
BELEDİYE BAŞKANI’NDAN KÜLTÜREL BAĞ VURGUSU
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, festivalin kültürel bağları güçlendiren önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti. Mandalinci, “Hamsi Festivali, sadece bir lezzet festivali ya da bir kültürün tanıtıldığı festival değil; aynı zamanda kültürlerin harman olduğu, vatandaşlarımızın sosyalleştiği, gelenek ve göreneklerimizi yaşattığımız, halkımızın iç içe kültürel bağ kurduğu çok önemli organizasyonlardan biri haline geldi” dedi.
KARADENİZ KÜLTÜRÜ BODRUM’DA!
Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Yener Çelik, festivale olan ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Birliğin, hoşgörünün kenti olan Bodrum’da Karadeniz'i gün olarak yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Türkiye ve dünyanın farklı noktalarından festivalimize gelenler var. Bodrum başka bir kent. Bu kente aşığız” dedi.