SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Doç. Dr. Enis Baha Biçer ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu ile birlikte cihazların ve kabin sisteminin açılışını gerçekleştirdi.

Bunama vakalarının 2060 yılında iki katına çıkması bekleniyor | En fazla hangi gruplar risk altında? Bunama vakalarının 2060 yılında iki katına çıkması bekleniyor | En fazla hangi gruplar risk altında?

Ultrason cihazı ile gebeler ve çocuklar gibi radyasyon açısından riskli gruplarda görüntüleme imkanı sağlanabilecek, baş ve boyun bölgesinde, çeşitli ağız kanseri vakaları erkenden teşhis edilebilecek.

Cihazda ekstra bulunan ağız içi görüntüleme probu ile dil lezyonları ve ağız tabanı incelemesi de artık yapılabilecek. Tükrük bezleri, çiğneme ve boyun kasları, çeşitli yumuşak doku lezyonları, solid ve kistik yapıdaki kitleler incelenebilecek. Yine cihazın doppler görüntüleme özelliği ile baş ve boyun bölgesindeki dokularda patolojik kanlanmalar ve kan akımı düzeyi değerlendirilebilecek. Aynı zamanda bu cihaz, çene eklemi rahatsızlıkları, çene kırıklarını değerlendirme konusunda da fayda sağlayacak.

Fantom laboratuvarına kazandırılan intraoral çekim similasyon kabin sistemi ve ekipmanları ile de öğrencilerin eğitimde daha kaliteli bir diş görüntüsü sağlanacak.

Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalında bulunan 3 adet lokal ameliyathane, alımı yapılan tıbbi cihaz ve aletlerle birlikte 5'e yükselmiş oldu. Aynı zamanda Fakültede öğretim üyesi muayene alanlarında bulunan 7 diş üniti de yenilendi.

Kaynak: İHA