Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi, “24-31 Ekim Beden Bağışı Farkındalık Haftası” nedeniyle beden bağışı konulu bir seminer düzenledi.

GAÜN Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ve Türk Anatomi - Klinik Anatomi Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğin açılışında GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, önemli bir konuda bir arada olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Tıp mesleğinin insan bedenine dokunma yetkisine sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Balat, öğrencilerin eğitiminde insan bedeninin tam olarak tanınmasının önemine değindi. “Maketler üzerinde deneyler yapılsa da insan bedeni kadar muhteşem bir model yoktur. Organ ve beden bağışı, can kurtarma mesleğimiz açısından son derece değerlidir,” dedi. Ayrıca, Kur’an-ı Kerim’den bir ayetle beden bağışının önemini anlatarak, bu süreçte kendilerine yardımcı olan kadavralara saygı ve minnetle anıldığını ifade etti.

Bu yeşil topların ne işe yaradığına inanamayacaksınız | Hayatınızı değiştirecekler Bu yeşil topların ne işe yaradığına inanamayacaksınız | Hayatınızı değiştirecekler

Açılış konuşmasının ardından GAÜN Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu, “Ülkemizde Kadavra Temini Sorunları” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Kervancıoğlu, kaliteli bir tıp eğitiminin beden bağışı olmadan mümkün olamayacağını vurguladı. Prof. Dr. Mustafa Orhan, tıp eğitiminde kadavranın rolünü ele alırken, Dr. Saliha Seda Adanır hekim ve hekim adaylarının beden bağışı konusundaki sorumluluklarına değindi.

Seminerin yanı sıra, tıp öğrencileri hafta boyunca çeşitli stantlar açarak beden bağışı hakkında bilgilendirme yaptı ve broşürler dağıttı.

Kaynak: İHA