Türkiye'nin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan BASE 2024, sekizinci kez kapılarını açtı. Bu yıl, sanatseverleri 33 şehirden 40 üniversite mezunu 132 genç sanatçının eserleriyle buluşturdu. Resim, fotoğraf, seramik, cam, heykel, video, yeni medya, grafik tasarım gibi farklı disiplinlerde toplamda 150 eser yer alırken, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp tarafından kurulan Bir Adım Var Vakfı (BAV), desteklediği 15 genç kadın sanatçının eserlerini de sergiye dahil etti.

Tarihi Hamidiye Camii, aslına uygun restore edildi Tarihi Hamidiye Camii, aslına uygun restore edildi

Şişli Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Bilgili Holding'in ana mekan sponsorluğunda ve Bilgili Sanat iş birliğiyle düzenlenen BASE 2024, sanatseverlere ücretsiz olarak 1 Aralık’a kadar gezilebilecek bir deneyim sunuyor.

Genç Kadınlar Sergi (2)

Sanatla İnsanları Birleştirmek

Bir Adım Var Vakfı’nın desteğiyle sergiye katılan genç sanatçılardan Deniz Depecik, sergiye katılma fırsatını bu yıl vakıftan aldığı maddi ve manevi destekle elde ettiğini belirtti. Çizgi film ve animasyon okuyan Depecik, sergiye “Sanat Ne Yapar?” teması üzerine yaptığı eserle katıldığını anlattı. “Sanatın en önemli yanı insanları bağlayabilmesidir” diyen Depecik, figür üzerinde yaptığı kolaj çalışmasıyla, seyirciyle güçlü bir bağ kurmayı hedeflediğini söyledi.

Genç Kadınlar Sergi (1)

Genç Sanatçılar Kendini İfade Ediyor

Bir başka katılımcı olan Esin Nisa Akgünay ise, eserinin kalp sembolünden oluştuğunu ve içinde bir labirent barındırdığını ifade etti. Akgünay, bu labirentin hayatındaki zorlukları ve başarıya giden yolu simgelediğini, piyano tuşlarının ise hayatta müzikle olan bağını temsil ettiğini belirtti. Ayrıca Akgünay, Bir Adım Var Vakfı’nın kendisine sunduğu desteğin çok değerli olduğunu ve sergiye katılabilmesinin bu sayede mümkün olduğunu vurguladı.

BASE 2024'te sergilenen eserler, genç kadın sanatçıların sanatı özgün bir şekilde yorumlamalarını sağlıyor. Eserler arasında Arin Gözükara'nın "Paralel Evrende Veganlık" adlı çalışmasından, Büşra Çırak’ın “Yargı” temalı eserine kadar birçok farklı konu ve teknik ön plana çıkıyor. Vakfın desteğiyle sergilenen sanatçılar, eserleriyle toplumsal meselelere dair güçlü mesajlar veriyor. Diğer sanatçılar ve eserleri arasında; Deniz Depecik’in “Benden Bir Parça”, Melis Sürüç’ün “Golden Strings” adlı eseri ve Zehra Öztürk’ün “Kavuşma” adlı çalışması yer alıyor.

Bir Adım Var Vakfı: Genç Kadınları Destekliyor

2021 yılında kurulan Bir Adım Var Vakfı, genç kadınların eğitimine katkı sağlamak için birçok projeyi hayata geçiriyor. 2020 yılından bu yana, başarılı genç kadın öğrencileri burslarla destekleyen vakıf, aynı zamanda sanatsal ve akademik kariyerlerini geliştirmeleri adına çeşitli fırsatlar sunuyor. Vakıf, genç kadınların yurt dışında eğitim, staj ve sergi gibi alanlarda kendilerini geliştirmeleri için uluslararası hareketlilik programları da düzenliyor.

Kaynak: İHA