El sanatlarına olan ilgisi çocukluk yıllarına dayanan Handan Uyar, annesi Meziyet Hanım’ın rehberliğinde başladığı yolculuğu, bugünkü başarılı markasına dönüştürdü. 1985’te İstanbul Fatih Sultan Selim Kız Meslek Lisesi El Sanatları Bölümü’nden mezun olduktan sonra, annesiyle birlikte Bağdat Caddesi’nde açtıkları modaevi, Uyar’ın tasarım ve terzilik becerilerini geliştirdiği ilk adım oldu. Annesinin koleksiyonları sayesinde uluslararası arenada tanınan Uyar, 1989 yılında Eskişehir’e taşınarak modaevinin kapılarını yeniden açtı. Ancak annesinin sağlık sorunları nedeniyle işletmesini kapatmak zorunda kaldı ve buna rağmen üretim yapmaya devam etti.

A K S E S U A R1

“AKSESUAR TASARIMI”

Bir süre seramik atölyesinde çalışan Handan Uyar, ardından mum ve kuru çiçek içeren tasarımlara yoğunlaştı. Eskişehir’de bir gelinlik firmasının şubesinde de 10 yıl boyunca gelinlik tadilatı ve aksesuar tasarımı yaptı. Bu süreçte hem satış hem de aksesuar tasarımı konusunda önemli deneyimler kazanan Uyar, annesinin adını yaşatmak ve geleneksel el sanatlarını modern dokunuşlarla birleştirmek amacıyla kendi markasını kurdu.

“GÖZ ÖNÜNDE”

Uyar, markasında her gelin için farklı aksesuarlar tasarlıyor. Gelinliklerin modeli, rengi ve kumaşına dikkat ederek, gelin adaylarına özel tasarımlar üretiyor. "Renk uyumu ve malzeme benim için çok önemli" diyen Uyar, kişiye özel tasarımlarında, gelinlerin saç rengi, göz rengi gibi detayları da göz önünde bulunduruyor. Eskiden kumaş çiçeklerin yaygın olarak kullanıldığını belirten Uyar, günümüzde ise ışıltılı taşlar ve boncukların daha fazla tercih edildiğini ifade etti.

Zamana meydan okuyor: 6 asırlık astronomik saat büyülüyor Zamana meydan okuyor: 6 asırlık astronomik saat büyülüyor

“EL EMEĞİ”

El emeğiyle üretim yapmayı sürdüren Uyar, seri üretime karşı bir duruş sergiliyor. "Seri üretim yerlerinden alındığında her ürün aynı olur, o yüzden el emeği ve özgün tasarımlar her zaman daha anlamlıdır" diyen Uyar, aynı zamanda çeyiz sandıklarından çıkarılan kanaviçeler, danteller ve oyaları değerlendirerek nazarlıklar ve duvar süsleri gibi geleneksel ürünler de tasarlıyor. Sosyal medya üzerinden satış yaparak Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan Uyar, ilerleyen zamanlarda uluslararası pazarlarda da el emeği ürünlerini tanıtmayı hedefliyor.

Kaynak: AA