Güncel

Ahşap oymacılığıyla hayata yeniden tutundu: Sevinç Tuncelli’nin hikayesi herkese güç verecek

İzmir'de, ahşabı sanata dönüştüren Sevinç Tuncelli, zorlu sağlık süreçlerine rağmen oymacılığa devam ediyor ve öğrenci yetiştiriyor. Tuncelli'nin hikayesi herkese güç veriyor

Abone Ol

İzmir'de ahşabı ilmek ilmek oyarak sanat eserlerine dönüştüren Sevinç Tuncelli, hobi olarak başladığı oymacılıkta hem usta oldu hem de öğrenci yetiştirmeye başladı. 12 yıldır ahşaplara çeşitli figürler işleyen Tuncelli, sağlık sorunlarıyla mücadele etmesine rağmen bu tutkusundan vazgeçmedi.

Sevinç Tuncelli, 12 yıldır ahşabı bin bir emekle işleyerek çeşitli figürlerden sanat eserleri oluşturuyor. Ustalığını geliştirmek için bir çırak olarak sektöre adım atan Tuncelli, beyninde kitle tespit edilmesinin ardından sağlık sorunları nedeniyle bir süre oymacılığa ara vermek zorunda kaldı. Ancak sağlık sorunlarına rağmen, tekrar bir atölye açarak oymacılığa devam etmeye karar verdi.

HAYATINI AHŞAPLA SÜSLEYEN BİR SANATÇI

Ahşap oymacılığına çocukluğundan beri ilgi duyan Tuncelli, mesleğini öğrenirken bir yandan kafe işletiyordu. Beyninde kitle tespit edilmesinin ardından yaşadığı zorlu süreç, onun sanatına daha da bağlanmasına neden oldu. "Ahşap oymak, insanı rahatlatan bir durum" diyen Tuncelli, kendisini tedavi etmek için bu işe yeniden sarıldığını ifade ediyor.

ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE BÜYÜYOR

Tuncelli, şu an Bornova ilçesindeki atölyesinde 24 öğrencisine ahşap oymacılığını öğretiyor. "Pandemiden sonra insanlar doğa ile iç içe olmayı özleyince bu tarz işler de revaçta olmaya başladı" diyen Tuncelli, gelen taleplere kayıtsız kalmayarak sosyal medyada paylaşımlar yapıyor.

ÖZEL SİPARİŞLERİ İLE ULUSLARARASI BİR MARKA

İnternet üzerinden yaptığı satışlarla yurt içi ve yurt dışına siparişler aldığını söyleyen Tuncelli, Londra, Almanya ve Hollanda gibi ülkelere ürün göndermekte. "Sınırsız alanı olan bir şey. Aklınıza gelecek her şeyi ahşapla yapabiliyoruz" ifadesini kullanarak, yaptıkları eserlerin çeşitliliğine dikkat çekiyor.

SERGİ HAZIRLIĞI

Tuncelli, yıl sonunda atölyesinde çalıştığı arkadaşlarıyla birlikte bir sergi açmayı planlıyor. "Görsel olarak oluşturduğumuz şeylerin birileri tarafından görülmesi gerekiyor. Bu, insanları hayatın koşturmacasından uzaklaştırıp kendini gerçekleştirme sürecine katkı sağlayabilir" diyerek, sanata olan bağlılığını ve öğrenci yetiştirmenin verdiği mutluluğu paylaşıyor.