29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, resmî tatil kapsamında yer alıyor. Bu nedenle kamu ve özel bankaların şubeleri 29 Ekim Perşembe günü hizmet vermeyecek.

Banka şubelerinde borç ödeme, kredi işlemleri ve fatura ödeme gibi işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların, işlemlerini resmî tatil sonrasına bırakması gerekiyor.

Bankalar, 30 Ekim Cuma günü normal çalışma düzenine dönerek şubeler üzerinden hizmet vermeye devam edecek.

29 EKİM'DE EFT İŞLEMLERİ YAPILABİLECEK Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle banka şubelerinin kapalı olması, EFT işlemlerinin işleyişini de etkiliyor. Standart EFT işlemlerinde, resmî tatil gününde verilen transfer talimatları bir sonraki iş günü olan 30 Ekim Cuma günü işleme alınarak alıcı hesaplarına aktarılabilecek.

Bu nedenle başka bankadaki bir hesaba standart EFT yoluyla para göndermek isteyen vatandaşların, transferin gerçekleşeceği zamanı dikkate alması gerekiyor.

29 EKİM'DE HAVALE ÜCRETSİZ Mİ?

Havale, aynı banka bünyesindeki hesaplar arasında gerçekleştirilen para transferi işlemidir. Banka şubelerinin resmî tatil nedeniyle kapalı olması, dijital kanallardan yapılan havale işlemlerini doğrudan durdurmuyor.

Büyük ikramiye devretti! 26 Ekim On Numara sonuçları açıklandı: İşte kazanan numaralar
Büyük ikramiye devretti! 26 Ekim On Numara sonuçları açıklandı: İşte kazanan numaralar
İçeriği Görüntüle

Havale işlemlerinde uygulanacak ücretler, bankanın belirlediği tarifeye ve müşterinin kullandığı kanala göre değişebiliyor. Bu nedenle 29 Ekim'de yapılacak havale işlemlerinin ücretsiz olup olmayacağı bankanın ücret politikasına bağlı olarak değişebilir.

29 EKİM'DE FAST İŞLEMLERİ YAPILABİLECEK Mİ?

FAST sistemi, bankalar arasında 7 gün 24 saat para transferi yapılmasına olanak tanıyor. Bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da FAST üzerinden para transferi gerçekleştirilebiliyor.

FAST işlemlerinde uygulanacak ücretler ise bankaların tarifelerine ve işlem koşullarına göre değişebiliyor. Para göndermeden önce işlem ekranında gösterilen ücret bilgisinin kontrol edilmesi gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi