İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Köprüsü Bursu Projesi başvuruları nasıl yapılacak? İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Köprüsü Bursu Projesi başvuruları nasıl yapılacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte sınav tarihlerine yönelik araştırmalar hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 2025 yılında da öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği sınavlardan biri. Öğrenciler ve veliler, 5, 6, 7, 8, 9, hazırlık, 10 ve 11'inci sınıfların gireceği bu sınavın ne zaman yapılacağını öğrenmek için MEB'in 2025 sınav takvimini merak ediyor.

2025 İOKBS TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk hakkından faydalanabilmek için yüz binlerce öğrencinin katıldığı İOKBS'nin 2025 yılı sınav tarihi henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl sınav, 21 Nisan Pazar günü yapılmıştı. Bu yıl da sınavın benzer bir tarihte düzenlenmesi bekleniyor. Ancak resmi açıklamalar ve 2025 MEB sınav takvimi ile sınav tarihi netleşecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavla ilgili tüm detayları ve başvuru sürecini "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2025"te paylaşacak.

İOKBS'YE HAZIRLANANLARIN DİKKATİNE

İOKBS, resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında, ayrıca ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler için geçerli bir sınav. Sınava katılacak olan öğrenciler, başvuru kılavuzunu dikkatlice incelemeli ve başvuru sürecini kaçırmamalı.

2025 İOKBS tarihi henüz açıklanmadı ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak sınav takvimiyle sınav tarihi netlik kazanacak.

Kaynak: Haber Merkezi