Güncel

2025 bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2025 bedelli askerlik zammı...

2025 yılı için bedelli askerlik ücreti merakla bekleniyor. Askeralma Kanunu gereği, bedelli askerlik ücreti memur aylık katsayısına göre güncelleniyor. Geçtiğimiz yıl belirlenen bedel, 217 bin 871 lira 4 kuruş olarak tespit edilmişti.

Abone Ol

2024 Aralık enflasyonunun 3 Ocak 2025'te açıklanmasıyla birlikte, bedelli askerlik ücretinin ne kadar artacağı netlik kazanacak. 2025’teki artışın, memur maaşlarına yapılan zam oranı ile belirleneceği ifade ediliyor. Öngörülere göre, 2024 yılındaki enflasyon farkı ve memur zam oranı dikkate alındığında, bedelli askerlik ücretinin 242.555 lira seviyesine yükselebileceği tahmin ediliyor.

Ödeme Süreci Nasıl İşleyecek?

Bedelli askerlik başvurusu yapacak olan yükümlüler, ödemelerini peşin olarak çeşitli bankalara veya devlet dairelerine T.C. kimlik numarası ile yatırabilecekler. Nihai ücret, Milli Savunma Bakanlığı tarafından katsayının belirlenmesiyle kesinleşecek. Ödemelerin ne zaman yapılacağı ve detaylar, bakanlığın açıklamalarıyla daha net hale gelecektir. 2025 yılı için bedelli askerlik ücreti, Ocak ayının ilk haftasında resmi olarak duyurulacak.