2025 asgari ücretinin belirlenme süreci henüz başlamadı. Yaklaşık 7 milyon çalışan, yeni ücretin ne zaman ve ne kadar olacağını merakla bekliyor.

Asgari ücret komisyonunun ilk toplantısının aralık ayında yapılması planlanıyor. Bu toplantılarda yapılacak müzakerelerle, yeni asgari ücretin belirlenmesi için adımlar atılacak.

ZAM ORANLARI NE OLACAK?

Ekonomistler, asgari ücret zammının enflasyona göre yapılacağını düşünüyor. Zammın yüzde 30'un üzerinde olabileceği öngörülüyor. Ancak özel sektördeki zam oranlarının daha düşük kalabileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl ocak ayında asgari ücret, yüzde 49,11 oranında bir artışla 17 bin 2 liraya çıkmıştı. 2025’teki yeni zam oranının bu artışları nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

"Ulaşılabilir, Güvenilir ve Sürdürülebilir Gıda" Paneli düzenlendi "Ulaşılabilir, Güvenilir ve Sürdürülebilir Gıda" Paneli düzenlendi

YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK?

Orta Vadeli Program'a göre, yeni asgari ücretin 19 bin 975 ile 24 bin 650 lira arasında olması mümkün. Yüzde 30 zam yapılması halinde ücretin 22 bin 102 lira olması bekleniyor. Çalışanlar, yeni zammın ne zaman açıklanacağını sabırsızlıkla bekliyor.

Kaynak: NTV