Ekonomi

'2024 yılı tarım ihracatı 35 milyar dolar olacak'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024 yılı tarım ihracatının 35 milyar dolara doğru gittiğini açıkladı. Konya'da düzenlenen Türkiye Buluşmaları Konya Toplantısı'na katılan Bakan Yumaklı, burada tarımsal üretim desteklerinin artık 3 yıllığına ve üretim sezonu başlamadan önce açıklanacağını belirtti

Loading...

Abone Ol

Bakan Yumaklı, üretim planlamasının önemine vurgu yaparak, "Bu ülkeye gelen turistlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, fazlasını da ihraç etmeye devam edeceğiz" dedi. Ayrıca, gençler ve kadın girişimcilerin tarımsal üretimde yer alması için çeşitli pozitif ayrımcılıklar sağladıklarını ifade etti.

Sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çeken Yumaklı, Konya'da suyu merkeze alan bir üretim planlaması çalışması yürüttüklerini belirtti. Hayvansal üretim konusunda da Konya'nın önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, mevcut hayvancılık tesislerinin altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi. Su konusunun tüm dünya için kritik bir sorun olduğunu ifade eden Bakan Yumaklı, "Su konusu iklim değişikliği başta olmak üzere birçok etkenle yönetilmesi gereken bir sorun" dedi. Vahşi sulama yerine damla sulama sistemlerine geçilmesi gerektiğini vurgulayan Yumaklı, devletin bu konuda üreticilere destek sağladığını da belirtti. Toplantıya, Konya AK Parti milletvekilleri, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve yerel yöneticiler katıldı.